Mark Lanegan uskoro objavljuje memoare i novi album

Nakon uspjeha prošlogodišnjeg LP-a ‘Somebody’s Knocking’, Mark Lanegan objavio je vijest o svom novom solo albumu ‘Straight Songs Of Sorrow’ koji će biti objavljen 8. svibnja za Heavenly Recordings.

Mark Lanegan (Foto: Travis Keller)

Na albumu “Straight Songs Of Sorrow” gostuju brojni velikani rocka: Greg Dulli, Warren Ellis, John Paul Jones, Ed Harcourt i drugi, a Mark Lanegan je upravo objavio i singl “Skeleton Key”.

Petnaest novih pjesama nadahnute su njegovom životnom pričom, ujedno dokumentiranom novim memoarima “Sing Backwards And Weep”.

Mark Lanegan ‘Straight Songs Of Sorrow’

Knjiga je brutalno i nervozno štivo, zahvaljujući Laneganovoj neiskrenoj iskrenosti u prepričavanju putovanja od problematične mladosti u istočnom Washingtonu, preko njegove narkomanske faze usred rock scene u Seattlu 90-ih, do nevjerojatnog spasa u zoru 21. stoljeće. Tu su smrt i tragedija, ali isto tako i humor i nada. Danas je Lanegan poznati tekstopisac i nadareni glazbenik, vješt u elektronici kao što je ikoničan u rocku. Dok memoari dokumentiraju borbu za pronalaženje mira sa samim sobom, njegov novi album naglašava u kojoj je mjeri shvatio da je glazba njegov život.

“Pišući knjigu, nisam dobio katarzu”, nasmijao se. “Sve što sam dobio bila je Pandorina kutija puna boli i jada. Ušao sam i sjetio se sranja koje sam odložio prije 20 godina. Ali počeo sam pisati ove pjesme čim sam završio i shvatio da postoji dubina emocija jer su sve povezane sa sjećanjima iz ove knjige. Bilo je olakšanje kad bih se naglo vratio glazbi. Tada sam shvatio da je to dar knjige: ove pjesme. Zaista sam ponosan na ovaj album.”

“Straight Songs Of Sorrow”- popis pjesama:

1. I Wouldn’t Want To Say
2. Apples From A Tree
3. This Game Of Love
4. Ketamine
5. Bleed All Over
6. Churchbells, Ghosts
7. Internal Hourglass Discussion
8. Stockholm City Blues
9. Skeleton Key
10. Daylight In The Nocturnal House
11. Ballad of the Dying Rover
12. Hanging On (For DRC)
14. At Zero Below
15. Eden Lost And Found

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X