Marko Brecelj je živ

Slovenski mediji objavili su danas da je legendarni slovenski kantautor i frontmen nekadašnjih Buldožera umro je u 71. godini, no Marko Brecelj je ipak živ.

Marko Brecelj

Iako je pomalo besmisleno objavljivati vijest da je živ čovjek živ, ipak smo se odlučili na taj potez obzirom da je po društvenim mrežama počela kružiti vijest o Breceljevoj smrti.

Vijest o njegovo smrti krenula je s RTVSLO, multimedijskog portala javnog servisa, potom portala Siol, da bi je potom preuzeo uvijek dobro posjećeni 24ur, no demantij o smrti slavnog kantautora i nekadašnjeg frontmena Buldožera pojavio se na stranicama Primorskih novica, u kojima je Brecelj najavio i svoje aktivnosti, dapače, uoči vijesti o svojoj smrti.

Čak i prije nego što je vijest o njegovoj smrti počela kružiti, Marko Brecelj poslao je najavu koju je potvrdio prije nekoliko minuta: sutra u 19 sati umjetnički par iz vojvođanskog grada Vršca ugostit će Četvrti četvrtak u nizu razgovora u kulturnom centru Hrpelje. Snimatelj, montažerka i redateljica Zlata Vojnić Kortmiš – Milošev i strip crtač Danilo Milošev – Wostok bit će zaduženi i za domaćina i za publiku. Predstavit će izložbe i projekcije s kojima su stigli u Sloveniju. Večer organiziraju Općina Hrpelje Kozina i kulturni konzorcij Prvi na vasi uz pomoć Ureda Republike Slovenije za mlade.

U ponedjeljak u 19 sati gosti u mksMc Botegin na Glagoljaškoj ulici u Kopru Marko Brecelj će otvorit memorijalnu izložbu s još ironičnijim naslovom, koja nije vezana uz njega: “Super, netko je umro! Već sutra i u ponedjeljak!”. Ulaz na oba događaja s umjetnicima bit će besplatan.

Obzirom da su neki fanovi već objavili na svojim Facebook profilima da će legendarni Breceljev album “Cocktail” slušati po prvi put tužni, evo, mi im savjetujemo da to svakako naprave, ali veseli.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X