Bruce Springsteen najavljuje objavu novog filma ‘The Legendary 1979 No Nukes Concerts’

Legendarni Bossovi nastupi će se kompilirati u jedan film koji će po najavama izaći krajem ove godine.

Bruce Springsteen (Foto: Wikipedia)

Godine 1979. osnovan je aktivistički pokret Ujedinjeni glazbenici za sigurnu energiju (Musicians United for Safe Energy, skraćeno: MUSE). Pokrenuli su ga Jackson Browne, Graham Nash, Bonnie Raitt i John Hall, te glasnogovornik i organizator Harvey Wasserman.

U rujnu iste godine MUSE je organizirao seriju od pet “No Nukes” koncerata u njujorškom Madison Square Gardenu, koje je pohodilo gotovo 200.000 ljudi.

Tada su između ostalih nastupili Crosby Stills and Nash, James Taylor, Carly Simon, Chaka Khan, Tom Petty kao i Bruce Springsteen i njegov E Street Band.

Bruce Springsteen & E Street Band su izveli dva koncerta koja su dokumentirana i slikom, te će uskoro biti objavljeni kao “The Legendary 1979 No Nukes Concerts” kao zasebno Springsteenovo izdanje.

Film sadrži remiks i remasterizirani zvuk, a iz originalnog 16-milimetarskog filma uredio ga je dugogodišnji Springsteenov suradnik Thom Zimny. Film bi trebao biti objavljen krajem ove godine, a konačni datum tek treba potvrditi.

Kompletna postava “No Nukes” koncerata prethodno je dokumentirana trostrukim albumom “No Nukes” 1980. godine, a te godine objavljen je i istoimeni film.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X