Marko Louis pred sam kraj godine objavio album ‘Sloboda’

‘Sloboda’, naslov novog singla i albuma Marka Louisa, seže duboko u dušu čovječanstva, stvarajući snažan glas pozitivnosti i ljubavi u ovim zahtjevnim vremenima.

Marko Louis (Foto: Dragan Jereminov)

Album je nastavak Markovog jedinstvenog poimanja tradicionalnih i suvremenih zvučnih kulisa. Ovim albumom Marko Louis svoju staru i novu publiku poziva da slave muziku u ovim izazovnim vremenima: “Ovaj album predstavlja slobodu koju, po mom mišljenu, ljudi već odavno nemaju. Kroz masovne medije koji bombardiraju sadržajima naše živote, ljudima se nudi iluzija slobode. Muzika je jedan od rijetkih preostalih formata koja i dalje ima slobodu izražavanja, kako kroz izvođenje, tako i slušanjem.”

Njegova glazba je uvijek bila jedinstvena mješavina hrabrosti i inteligencije s uvidom u stvaranje i tumačenje ritma, melodije i aranžmana. Marko je inspiriran drugim glazbenicima, ali istovremeno im uzvraća uslugu nadahnjujući ih.

“Ovaj osjećaj slobode kroz muziku za mene je najčistiji oblik emocija. To su trnci od glave do pete, stvoreni zvukovima koji prerastaju u pjesmu. Muzika šamanizma, koja se između ostalog koristi kao terapija i lijek, poslužila je kao glavna inspiracija za ovaj album – očaravajući ritam koji vas vodi u drugu dimenziju.Upravo takav osjećaj sam imao dok sam stvarao svoju slobodu: “Sloboda!” , kaže Marko.

Inače je vrlo poznat po svojim energičnim i nezaboravnim nastupima uživo. Ta živa energija utkana je u glazbu njegovog novog albuma. Postavljajući paralelu između dosadašnjeg stvaralaštva i novog albuma, Marko otkriva: “Svaki album je priča za sebe i predstavlja jedan period mog života.Veliki utjecaj na stvaranje imaju i kolege i koautori mojih pjesama. Svaki tekst me inspirira u interpretaciji kao što njih inspiriraju moji aranžmani, ritam ili melodija.” Sumirajući svoj stav prema slobodi, Marko poziva slušatelje: “Moj cilj s albumom je da možete staviti slušalice, nasloniti se, zatvoriti oči i pridružiti mi se na sceni. Ovo je sloboda koju želim podjeliti s vama”. Dakle, zavalite se i uživajte u slobodi Markovih kreacija.

Na albumu je surađivao s umjetnicima kao što su Lena Kovačević, Đorđe Miljenović Sky Wikluh, sarajevskim producentom Makom Kulenovićem Makhi Beatz i mnogim glazbenicima iz cijele regije. “Moja supruga Maša je gostovala na jednoj numeri koja je posebna. Pjesma ,,From Belgrade to Istanbul”, osim što traje više od 12 minuta, takođe je i jedno pravo putovanje. Pjesmu smo kreirali moj prijatelj trubač Vladimir Jovanović, moj kum Nikola Jezdić Pindo i ja. Maša je svojom nježnošću stvorila intermezzo u tom putovanju i zasladila ga svojim glasom.”, otkriva glazbenik.

Pored obrade poznate pjesme “Vranjanka”, u suradnji sa sarajevskim producentom i članom benda Helem Nejse Tihomirom Radićem Toshijem, Marko Louis je obradio i pjesmu svoga oca “Neverno plavo oko” iz epohe s Južnim vetrom. “Posebno sam ponosan na ove dvije skladbe i jedva čekam svirati ih uživo!”, rekao je Marko.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X