Masakr benda u New Yorku – ispisano najkrvavije poglavlje rock ‘n’ rolla

Iranski glazbenik ubio je dva člana dance-punk grupe Yellow Dogs, i još jednu osobu, a potom i sebe u ponedjeljak ujutro u East Williamsburgu, dijelu Brooklyna u New Yorku.

Yellow Dogs

Ubojica je identificiran u The Wall Street Journalu kao 29-godišnji Ali Akbar Mohammadi Raffie. Ali Akbar Mohammadi Raffie je automatskim oružjem ubio braću Sorusha Farazmanda (gitarist) i Arasha Farazmanda (bubnjar), kao i prijatelja grupe Alija Eskandariana u njihovom stanu, kako je naveo Ali Salehezadeh, menadžer Yellow Dogsa. Još jedna osoba, Sasan Sadeghpourosko ranjena je tijekom pucnjave, hospitaliziran i potom puštena na kućnu njegu. Ubojica se nakon krvavog čina popeo na krov zgrade u Brooklynu gdje je sebi oduzeo život hicem u glavu.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ofauU0SiOkQ[/youtube]

Ali Akbar Mohammadi Raffie bio je bivši član Yellow Dogsa, tvrdi menadžer i bio je član drugog benda u trenutku počinjenog zločina. Susjedi u zgradi gdje se dogodio zločin tvrde kako se Akbar izbačen iz grupe prije pola godine jer je prodavao glazbenu opremu Yellow Dogsa. Naime svi članovi Yellow Dogsa su porijeklom iz Irana, a grupa se pojavila u nagrađivanom dokumentarnom filmu „No One Knows About Persian Cats“ o underground rocku u Teheranu iz 2009. godine. Članovi grupe se po uspjehu dokumentarca 2011. sele u SAD,  gdje dobivaju i azil.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UYjJLjxeVG0[/youtube]

Gitarist Siavash Karampour i basist Koory Mierz, druga dva člana grupe Yellow Dogs nisu stradali u masakru. „Uvijek su bili zajedno i uvijek prijateljski raspoloženi“, izjavio je Martin Greenman koji živi nekoliko vrata do stana benda, iznenađen tragedijom, dodao je razočarano za the Times: „Izgledali su kao rokeri.“

„Misle za mene da sam anarhist. Oni su mi kao braća. Čak i bliskiji od braće“, izjavio je gitarist Karampour u dokumentarnom filmu „No One Knows About Persian Cats“ koji je 2009. dobio i nagradu filmskog festivala u Cannesu i koji govori o teheranskoj rock sceni čiji članovi su redovno zatvarani i premlaćivani od strane tamošnjih vlasti zbog svog pro-zapadnog djelovanja.

No prava tragedija im se dogodila u postojbini rocka.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X