Mašinko gostuju na koncertu grupe Šank?!

Zagrebački punk rockeri Mašinko nastupit će kao gosti grupe Šank?! na njihovoj koncertnoj promociji novog albuma i proslavi petog rođendana u Tvornici kulture 23. svibnja.

Mašinko
Mašinko

Mašinko nastaje 2010. godine u Zagrebu. Uz male rotacije članova po instrumentima i jednu privremenu zamjenu na poziciji gitare, trenutno su u sastavu svi koji su ikada prošli kroz njega. Iste godine u jedan dan snimanja stvorili su svoj album prvijenac – “Mašinko”, te sa prijateljima iz Frakture Mozga izdaju i božićni split-singl “Sretan Božić (bit će bolje)”. Godine 2011. ulaze u studio te u istoj kombinaciji objavljuju split album “Frakturko”. Te sezone svirali su u zagrebačkoj Areni kao predgrupa hrvatskim punk rock legendama Hladnom pivu. Sljedeće godine objavili su svoj prvi spot za pjesmu “Kako je Potjeh tražio rakiju”, a nakon njega i spotove za pjesme “Erupcija sreće” i “Sretan”. U siječnju 2014. Mašinko objavljuje singlove “Oči pune suzavca” i “Nešto novo nešto divlje”, a nekoliko tjedana kasnije izlazi im i posljednji album “Svugdje je doma, ali lijepo je najljepše”. Novi album je oduševio i kritičare i publiku te je pokazao kako je Mašinko definitivno bend čiju budućnost vrijedi pratiti. Album je objavljen u digitalnom obliku kao besplatni download te u jedinstvenom vinilnom izdanju u omotu koji se rasklapa u društvenu igri.

Prije Mašinka i Šanka?! u Tvornici će nastupiti SpokOi!, mlade zagrebačke punk rock snage.

Vrata Tvornice otvorit će se u subotu 23. svibnja u 20 sati. SpokOi! počinju u 20:50, Mašinko u 21:30, a Šank?! u 22:20.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X