Mašinko gostuju na koncertu grupe Šank?!

Zagrebački punk rockeri Mašinko nastupit će kao gosti grupe Šank?! na njihovoj koncertnoj promociji novog albuma i proslavi petog rođendana u Tvornici kulture 23. svibnja.

Mašinko
Mašinko

Mašinko nastaje 2010. godine u Zagrebu. Uz male rotacije članova po instrumentima i jednu privremenu zamjenu na poziciji gitare, trenutno su u sastavu svi koji su ikada prošli kroz njega. Iste godine u jedan dan snimanja stvorili su svoj album prvijenac – “Mašinko”, te sa prijateljima iz Frakture Mozga izdaju i božićni split-singl “Sretan Božić (bit će bolje)”. Godine 2011. ulaze u studio te u istoj kombinaciji objavljuju split album “Frakturko”. Te sezone svirali su u zagrebačkoj Areni kao predgrupa hrvatskim punk rock legendama Hladnom pivu. Sljedeće godine objavili su svoj prvi spot za pjesmu “Kako je Potjeh tražio rakiju”, a nakon njega i spotove za pjesme “Erupcija sreće” i “Sretan”. U siječnju 2014. Mašinko objavljuje singlove “Oči pune suzavca” i “Nešto novo nešto divlje”, a nekoliko tjedana kasnije izlazi im i posljednji album “Svugdje je doma, ali lijepo je najljepše”. Novi album je oduševio i kritičare i publiku te je pokazao kako je Mašinko definitivno bend čiju budućnost vrijedi pratiti. Album je objavljen u digitalnom obliku kao besplatni download te u jedinstvenom vinilnom izdanju u omotu koji se rasklapa u društvenu igri.

Prije Mašinka i Šanka?! u Tvornici će nastupiti SpokOi!, mlade zagrebačke punk rock snage.

Vrata Tvornice otvorit će se u subotu 23. svibnja u 20 sati. SpokOi! počinju u 20:50, Mašinko u 21:30, a Šank?! u 22:20.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh