Mašinko opjevao zagrebački Jakuševac u novom singlu ‘Cmrok 2’

Politička obećanja i društveni žamor nisu zaobišli ni stožer zagrebačkog benda Mašinko. Potaknuti vlastitim dojmom života u metropoli, upravo su objavili spot za novi singl ‘Cmrok 2’ u kojem je konačno opjevan nezabilazan gradski lokalitet Jakuševac. Za ovu prigodu prekršten u Cmrok 2, predstavljen je kao ‘dašak prirode, poklon za građane, brijeg odmora i rekreacije’.

Mašinko ‘Cmrok 2’

„Cmrok 2“ je punk rock petarda bačena kao prozivka ne samo vladajućima, već i apatičnim građanima, a naći će se na Mašinkovom nadolazećem novom albumu. „Ovo je jedna vesela pjesma koja slavi to kako je u našem gradu sve super, imamo sve što trebamo, korupcija uopće ne diktira radove i projekte za poboljšanje našeg života, a stanovito smetlište možda je idealan teren za napraviti novo izletište za Zagrepčane“, pojašnjava gitarist benda Andrija Ražnatović, ujedno i autor teksta pjesme.

Glazbu za „Cmrok 2“ potpisuje Mašinko, snimanje je odradio Mark Mrakovčić, a miks i master Leonard Klaić. Za režiju spota zaslužan je Andrija Ražnatović, a produkciju Marko Nemec. Spot su snimali Vjekoslav Palinić i Hrvoje Baudoin koji je i montirao spot.

„U pitanju je neskriveno odavanje počasti Srebrnim krilima, samo s možda iskrenijom panoramom Zagreba u pozadini“,  zaključuje Andrija otkrivajući referencu na legendarni spot hita devedesetih „Na modrom nebu iznad Zagreba“.

Uz poziciju na samom vrhu domaćeg punk rocka, Mašinka krasi neskriveno uvažavanje etabliranih kolega sa scene, ali prije svega i stalno rastuće publike. Specifični po neuobičajenoj postavi od čak tri gitare, isporučuju neodoljive rifove i brzo pamtljive, himnične refrene pod utjecajem kalifornijske punk škole. Glavnina njihovog stvaralaštva posveta je mladenačkim danima i njegovanju prijateljstava, a upravo kroz prizmu druženja i zajedništva provlače i nepretenciozni lokalpatriotizam. Djelovanje na materinjem jeziku nije im bila samo sigurna karta za osvajanje regije, već prije svega garancija ekstatičnog pjevanja publike uglas na svakom koncertu. Veliku proslavu za 10 godina benda pripremaju 17. siječnja 2020. u Vintage Industrialu.

 

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X