Radiohead uploadao cijelu svoju diskografiju na Youtube

Nema sumnje da je to odgovor na novu Billboardovu politiku prema Youtubeu.

Radiohead (Foto: Wikipedia)

Radiohead odavno je bend koji je unio revoluciju kad je riječ o dostupnosti glazbe na internetu. Radiohead i dalje ne voli Spotify, no zato je cijelu svoju diskografiju stavio na YouTube. Ova vijest stiže nakon što je Billboard najavio da će od 3. siječnja početi uzimati u obzir broj prikazivanja na YouTubeu prilikom određivanja statusa na svojoj Billboard 200 ljestvici albuma.

Tako odsad možete na službenoj YouTubeu stranici preslušati svaki album Radioheada koji je grupa dosad objavila. Nisu podignute baš sve pjesme koje je Radiohead ikad snimio, no kategorizacija na njihovom kanalu, koja je apdejtana u srijedu, jasno upućuje da je u pitanju odluka članova benda.

Prošlog petka, Billboard je objavio vijest da će Billboard 200 (kao i žanrovske ljestvice albuma, poput Country, R&B / Hip-Hop i Latin) pri određivanju ranga uključivati ​​službene videopreglede s YouTubea i “nekoliko servisa za streaming glazbe”. Ovo je najnovije ažuriranje u nastojanju da se prepozna fokusni pomak grafikona s čistog modela prodaje na konzumaciju – iako same glazbene liste nisu uvijek potrebne za određivanje toga.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X