Mate Ponjević trećim singlom ‘Ak nejde onda nejde’ najavljuje solo album

Mladi zagrebački glazbenik Mate Ponjević predstavlja svoj treći singl ‘Ak nejde onda nejde’. Nakon što je ‘prob’o sve’ i djelovao u bendovima Fire in Cairo, Pitaj klince i Svemirko, Mate se odlučio okušati u glazbenim i kreativnim solo vodama. Široj se javnosti prethodno predstavio singlovima ‘Glasine’ i ‘Ne trebam nikoga’, a sada predstavlja radiofoničan treći singl.

Mate Ponjević ‘Ak nejde onda nejde’

Mate Ponjević svoj je status na zagrebačkoj glazbenoj sceni gradio i afirmirao radom u bendovima Fire in Cairo, Pitaj klince, Svemirko te JeboTon ansamblu. Inspiraciju uglavnom crpi iz glazbe 60-ih i 70-ih, no često pleše između žanrova. Svoju je kreativnu i glazbenu silu napokon odlučio usmjeriti u vlastitu solo karijeru, „bez obećanih hitova“. Prije dva tjedna objavio je svoj prvi singl ”Glasine”, funky numeru inspiriranu debitantskom pjesmom engleske grupe The Zombies ”She’s not there” koja je objavljena 1964. godine.

Samo tjedan dana kasnije uslijedio je drugi singl ”Ne trebam nikoga”, a teškim se beatovima i tematikom udaljio od žanra koji je predstavio prvom pjesmom. Prvim je dvama pjesmama osvojio uši pratitelja svojih dosadašnjih radova. Korak u neočekivanom žanrovskom i stilskom smjeru učinio je i trećim singlom, baladičnom ”Ak nejde onda nejde”, pjesmom radiofoničnog zvuka i nostalgičnih, s jedne strane srcedrapajućih, a s druge strane utješnih stihova.

Sukcesivno objavljeni singlovi uvertira su u Matin prvijenac ”Crna znamenja” koji će obuhvaćati pjesme napisane u posljednjih godinu dana. Mate je na albumu radio u svom novom studiju Beboton koji se nalazi u srcu diskografske kuće JeboTon, a odlučio ga je promovirati vlastitim radom. Ponosno najavljuje da ulazi u završnu fazu objavljivanja svog prvog albuma.

Osim što je u studiju radio na vlastitom materijalu, Mate je već ostvario i prve suradnje. Studio Beboton potpisuje miks i master novog albuma Splinter RH Space Orkestra (Hvala Sven) naslova ”EL TOPO” i najavljuje novu hip hop senzaciju.

Osim u studio, Mate se vraća i pod svjetla reflektora, i to već u subotu, 9. prosinca 2023. godine u zagrebačkoj Močvari, kada će nastupati kao predgrupa novopečenoj zagrebačkoj zvijezdi IDEM-u. Ulaznice potražite online na Entrio.hr.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X