Matej Meštrović dobitnik potpore 150 tisuća kuna na natječaju ‘International’ HDS-a

Na Natječaj koji je bio otvoren od 4. prosinca 2017. do 16. siječnja 2018., a kojim se podupire aktivnost hrvatskih skladatelja na međunarodnoj glazbenoj sceni ili tržištu pristiglo je 7 prijava od kojih nositelji tri prijavljena projekta nisu zadovoljili formalne uvjete Natječaja.

Matej Mestrović (Foto: Wikipedia)

Sukladno propozicijama Pravilnika za evaluaciju pristiglih projekata i vrednovanja prilikom odabira uzimani su u obzir profesionalnost i vjerodostojnost zahtjeva vezano za međunarodni i globalni kontekst, umjetnički doseg, organizacijsko i financijsko obrazloženje predloženog projekta, transparentnost i dobro gospodarenje raspoloživim sredstvima, dosadašnji dosezi, ugled i značaj.

Stručno povjerenstvo koje čine Tonči Huljić (predsjednik), Silvije Varga i Tibor Szirovicza u skladu s propozicijama Natječaja odabralo je autorski projekt Mateja Meštrovića – 3 Rapsodije za klavir i orkestar kojem će dodijeliti financijsku potporu u iznosu od 150.000,00 kn.

Riječ je o projektu koji obuhvaća snimanje sa Zagrebačkom filharmonijom, koncertnu promociju u Hrvatskoj, ali i u SAD-u u prestižnoj dvorani Carnegie Hall, objavljivanje i distribuciju snimljenog materijala na svim digitalnim platformama u svijetu u izdanju PARMA Recordings i u suradnji s NAXOS America. Stručno povjerenstvo je zaključilo kako ovaj projekt svojim umjetničkim i profesionalno predstavljenim materijalom može doprinijeti promociji glazbenog stvaralaštva hrvatskih autora na međunarodnoj sceni, a ujedno ostvariti i prepoznatljivost Hrvatske, njezine kulture, glazbe i identiteta.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X