Matej Meštrović dobitnik potpore 150 tisuća kuna na natječaju ‘International’ HDS-a

Na Natječaj koji je bio otvoren od 4. prosinca 2017. do 16. siječnja 2018., a kojim se podupire aktivnost hrvatskih skladatelja na međunarodnoj glazbenoj sceni ili tržištu pristiglo je 7 prijava od kojih nositelji tri prijavljena projekta nisu zadovoljili formalne uvjete Natječaja.

  • 8
    Shares
Matej Mestrović (Foto: Wikipedia)

Sukladno propozicijama Pravilnika za evaluaciju pristiglih projekata i vrednovanja prilikom odabira uzimani su u obzir profesionalnost i vjerodostojnost zahtjeva vezano za međunarodni i globalni kontekst, umjetnički doseg, organizacijsko i financijsko obrazloženje predloženog projekta, transparentnost i dobro gospodarenje raspoloživim sredstvima, dosadašnji dosezi, ugled i značaj.

Stručno povjerenstvo koje čine Tonči Huljić (predsjednik), Silvije Varga i Tibor Szirovicza u skladu s propozicijama Natječaja odabralo je autorski projekt Mateja Meštrovića – 3 Rapsodije za klavir i orkestar kojem će dodijeliti financijsku potporu u iznosu od 150.000,00 kn.

Riječ je o projektu koji obuhvaća snimanje sa Zagrebačkom filharmonijom, koncertnu promociju u Hrvatskoj, ali i u SAD-u u prestižnoj dvorani Carnegie Hall, objavljivanje i distribuciju snimljenog materijala na svim digitalnim platformama u svijetu u izdanju PARMA Recordings i u suradnji s NAXOS America. Stručno povjerenstvo je zaključilo kako ovaj projekt svojim umjetničkim i profesionalno predstavljenim materijalom može doprinijeti promociji glazbenog stvaralaštva hrvatskih autora na međunarodnoj sceni, a ujedno ostvariti i prepoznatljivost Hrvatske, njezine kulture, glazbe i identiteta.

  • 8
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X