Melissa Barrera izbačena iz ‘Scream VII’ nakon što je izrazila podršku Palestini

Izvori kao razlog navode njezine nedavne objave na Instagramu koje izražavaju anticionističke, propalestinske poruke.

Melissa Barrera u “Scream VI” (foto: Paramount Pictures)

Melissa Barrera izbačena je iz nadolazećeg film “Scream VII” zbog svoje otvorene podrške Palestini na društvenim mrežama usred rata između Izraela i Hamasa.

Prema Varietyju, Deadlineu i drugima, Barreru je otpustila produkcijska kuća koja stoji iza franšize “Scream”, Spyglass Media, a izvori kao razlog navode njezine nedavne objave na Instagramu koje izražavaju anticionističke, propalestinske poruke. Otkako je prošlog mjeseca izbio sukob, glumica neprestano dijeli objave medija koje prikazuju nehumane postupke američke i izraelske vlade, osuđuje ugnjetavanje palestinskog naroda i poziva na prekid vatre.

Među (mnogim) objavama i pričama koje je Barrera podijelila su opisi Izraela kao doseljeničke kolonijalne države apartheida koja je kriva za etničko čišćenje. Neki od njezinih postova čak tvrde da bi odgovor Izraela na napade Hamasa mogao predstavljati genocid, a dosta ih aludira na dezinformacije u izvješćivanju sukoba u “zapadnim medijima”, potičući njezine sljedbenike da potraže vlastite informacije jer je “cenzura vrlo stvarna. ”

Nakon što je objavljena vijest o Barrerinoj smjeni, Spyglass Media je podijelio sljedeću izjavu: “Imamo nultu toleranciju prema antisemitizmu ili poticanju mržnje u bilo kojem obliku, uključujući lažna spominjanja genocida, etničkog čišćenja, iskrivljavanja holokausta ili bilo čega što flagrantno prelazi linija u govor mržnje.”

Prema izvorima koji su komentirali priču, optužbe za antisemitizam proizašle iz Barrerinih objava bile su razlog njezine smjene. Međutim, u postovima je napisala da želi “sigurnost, mir i slobodu za Židove diljem svijeta”, te da “svi Židovi NISU izraelska vlada”. Također je podijelila objavu u kojoj je pisalo “Kritika Izraela jednostavno je kritika vladinih politika i postupaka”, te je ponovno objavila snimke zaslona priopćenja za tisak Ujedinjenih naroda u kojem se tvrdi da su “bilo kakve kontinuirane vojne operacije Izraela otišle daleko izvan granica međunarodnog zakona.”

Glumica je također izrazila negodovanje prema Hamasu, napisavši da “Palestinsko oslobođenje” i Hamas “NISU ista stvar”, te da “možete osuditi Hamas i dalje željeti mir i slobodu za Palestince”.

Barrera se prvi put pridružila franšizi Scream kao Sam Carpenter u filmu “Scream” iz 2022., a vratila se ulozi i u nastavku “Scream VI” ranije ove godine. Prošlog kolovoza potvrđen je “Scream VII” u režiji Christophera Landona, a premda nisu potpisani nikakvi ugovori s glumcima zbog štrajka SAG-AFTRA koji je tada bio u tijeku, očekivalo se da će se Barrera vratiti ulozi.

Iako zasad nije izravno komentirala svoju smjenu, u ponedjeljak navečer Barrera je podijelila fotografiju na kojoj je pisalo: “Radije bih bila isključena zbog onoga koga sam uključila, nego bila uključena zbog onoga koga sam isključila.”

U proteklih nekoliko tjedana Quentin Tarantino posjetio je vojnu bazu IDF-a; Sarah Silverman se suočila s kritikama jer je podržala izraelsko ukidanje vode i struje Palestini; a Zack de la Rocha odbio je poziv na je ceremoniju uvođenja u Kuću slavnih rock and rolla kako bi prisustvovao propalestinskom skupu. Prije tri tjedna Barrera se pridružila Americi Ferreri, Dua Lipi, Florence Pugh, Jeremyju Allenu Whiteu, Johnu Cusacku, Jonu Stewartu, Michaelu Stipeu i mnogim drugim slavnim osobama koje su potpisale peticiju umjetnika koji pozivaju na prekid vatre.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X