Melita Lovričević predstavlja prvi samostalni singl ‘Pusti me da sanjam’

Bandleaderica internacionalnog fusion jazz sastava More Love Ensemble, te članica brojnih glazbenih projekata, nakon tri albuma sa svojim bendom, kreće u solističke vode.

Melita Lovričević ‘Pusti me da sanjam’

„Sa svojim jazz sastavom More Love Ensemble ove godine sam trebala otputovati u Argentinu i Japan, no umjesto toga otputovala sam u svoju glazbu. Ona je potpuno drugačijeg zvuka od ičega što sam radila do sada, no meni jednako iskrena. Za prvi singl odabrala sam pjesmu koju sam napisala prije pet – šest godina, no sada sam ju u ovom periodu osjetila kao svoju himnu, manifest, s kojom vjerujem da se mogu poistovjetiti mnogi.”, tako o svom novom glazbenom iskoraku govori Melita Lovričević, samostalna umjetnica, koja na našoj i inozemnoj sceni, kao vokalistica, autorica i glazbenica djeluje već dugi niz godina.

Prvi singl autorski potpisuje sama, produkciju, miks i masterig Willem Miličević, a trojstvo zaokružuje sa Stanislavom Kovačićem na violončelu, najavljujući tako i brojne buduće glazbene suradnje. Video je snimio diverzificirani snimatelj Jakov Novak, montirala Marta Bregaš, novo lice sa montažerske scene, koja zajedno sa Melitom potpisuje i kreativni koncept.

“Pusti me da sanjam” donosi moćan, pitak, a istovremeno sofisticiran zvuk elektro popa, teško ukalupljenog u žanrovsku definiciju. S obzirom na Melitino prethodno glazbeno djelovanje i obrazovanje od klasike, etna, jazza, elektronike, eksperimentalne i kazališne glazbe, to nije iznenađujuće niti neobično, no spoj raznolikih utjecaja djeluje kao cjelina otvorena prema širokoj publici kojoj se glazbenica obraća.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X