Merima Ključo i Jelena Milušić predstavljaju pjesmu ‘Ogledam se’ s albuma ‘Lume’

Svjetski poznata harmonikašica Merima Ključo i vokalistica iznimnih vokalnih sposobnosti Jelena Milušić predstavljaju spot za pjesmu ‘Ogledam se’ s albuma ‘Lume’.

Jelena Milušić i Merima Ključo (Foto: promo)

“Ogledam se” je pjesma iz međimurske tradicije, inače druga od pet iz autorskog ciklusa Merime Ključo nazvanog “Snoviđenje”, a koji je inspiriran rumunjskom, hrvatskom, kosovskom i sefardskom tradicijom. Audio zapis i miks potpisuje Eric Bajramović, video spot VTF Studio, a za montažu su zaslužni Haris Čalkić i Eldin Hasanagić. Kadrovi video spota, snimanog u sklopu koncerta za prestižni europski glazbeni festival Morgenland Festival, snimljeni su u Franjevačkom samostanu Duha Svetoga u Fojnici i u okolici Fojnice.

Album pod nazivom “Lume” sadrži 10 obrada pjesama iz različitih krajeva svijeta i 5 autorskih brojeva inspiriranih rumunjskom, hrvatskom, kosovskom i sefardskom tradicijom. Među njima su i uspješnice poput “Ima dana”, “Zaspo Janko”, “Maruzella i Danka”, a kao gosti se pojavljuju renomirani gitaristi Miroslav Tadić i Atilla Aksoj.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X