Metallica i Lou Reed otkrili naslovnicu zajedničkog albuma

Metallica i Lou Reed otkrili su naslovnicu albuma ‘Lulu’, odnosno njihovog zajedničkog projekta.

'Lulu'

Album koji se temelji na djelu njemačkog autora Franka Wedekinda iz 1913. godine o životu zlostavljane plesačice trebalo bi se pojaviti u prodaji 31. listopada u Europi i 1. studenog u Sjevernoj Americi. Uz naslovnicu albuma „Lulu“ objavljeno je i pet naslova pjesama. „Frustration“, „Pumping Blood“, „Little Dog“, „Mistress Dread“ i „Junior Dad“ polovica su od predviđenih 10 pjesama koje će se naći na albumu.

James Hetfield, frontmen Metallice početkom tjedna je pričao o tome kako je došlo do suradnje s Lou Reedom i tada otkrio kako je „Lulu“ trebala biti adaptirana za Reedov mjuzikl, prije nego je kolaboraciju ponudio Metallici.

„Bili smo jako zainteresirani za rad s Lou Reedom. Imao sam gigantske upitnike iznad svoje glave u smislu: „Kako li će sve to izgledati?“. Bilo je odlično kad nam je poslao tekstove za kreiranje glazbene osnove za „Lulu“. Meni osobno je bilo zanimljivo za promjenu ne biti pjevač, već se u potpunosti koncentrirati na gitaru. Tekstovi pjesma su iznimno snažni i puni potencijala i atmosfere. Lars i ja smo se odlučili za akustični set i prepustili se da nas glazba odnese gdje treba. Za nas kao Metallicu je velika čast što nam je ponuđeno tako nešto“, izjavio je James Hetfield.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X