Metallica najavila da će svirati puno tributea Lemmyju u budućnosti

Lars Ulrich je uoči koncerta u San Juanu u Portoriku dao intervju za Mariskal Rock TV, a bubnjar je tom prilikom najavio da fanovi u budućnosti mogu očekivati puno posveta Lemmyju.

Metallica (Foto: Roberto Pavić)
Metallica (Foto: Roberto Pavić)

“Mislim da je svima jasno koliko je značajnu ulogu Lemmy odigrao u postojanju Metallice, u životu benda, u mom osobnom životu. Očito je da je muzika Motörheada odigrala značajnu ulogu, tako da mislim da će se to svakako dogoditi u sljedećih nekoliko godina”, odgovorio je Lars Ulrich na pitanje hoće li Metallica svirati covere Motörheada.

Dodao je kako se na novom albumu Metallice nalazi pjesma po imenu “Murder One” koja pomalo, pogotovo stihovima, vuče na Lemmyjev utjecaj, jer je Kilmister u njihovim srcima i dušama čitavo vrijeme.

Početkom mjeseca, Metallica je odala počast pokojnom Lemmyju nazvavši ga svojim “kapetanom”. Hetfield je izjavio i kako je bio slomljen kada je čuo vijest o smrti, jer je u njegovim vizijama on imao status besmrtnika.

“Bio sam uplašen kada je umro, pitao sam se tko je sad naš kapetan. On je bio kum Metallice, bend bez sumnje ne bi postojao da nije bilo njega. Kada je on bio tu, uvijek je izgledalo kao da će sve biti u redu. Smrt uvijek stavi stvari u perspektivu, posebno ova posljednja godina. Moj bože, toliko je muzičkih ikona poumiralo! Ali smrt učini i suprotno: učinila je da želimo živjeti i uživati u svemu što imamo, da želimo iscijediti svaki krik i znoj iz fanova. Sve što radimo zadnjih 35 godina stvara nam osjećaj blagoslovljenosti što to još uvijek možemo činiti”, rekao je James Hetfield.

Metallica je 18. studenog objavila svoj prvi studijski album u posljednjih osam godina, “Hardwired…To Self Destruct”, te objavila neke od datuma svjetske turneje na kojoj će se zadržati najmanje sljedeće dvije godine.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X