Metallica zapala u velike dugove – tvrde biografi benda

Kako piše Consequence of Sound, američka grupa Metallica je u ogrominim dugovima, a vjerojatno i pred bankrotom.

Metallica (Foto: Wikipedia)
Metallica (Foto: Wikipedia)

Pozivajući se na biografe Metallice; Paula Brannigana i Iana Winwooda Consequence of Sound tvrdi kako je od 2010. pa do danas bend potrošio puno više nego što je zaradio.

U intervjuu za časopis Weeklings Brannigan i Winwood izjavili su kako su festivali Orion Music + More bili financijski potpuno neisplativi, kao što je i “Through The Never”, film o bendu u vlastitoj produkciji koštao 32 milijuna više nego li je zaradio.

Naglašavaju kako dodatni faktor neugodne finacijske situacije u kojoj se nalazi Metallica predstavljaju plaće brojnog ljudstva koji održavaju njihovu showbusiness korporaciju koja više ne donosi velike zarade od prodaje albuma. Naime albumi su posebno slaba točka Metallice, prošlo je sedam godina od posljednjeg studijskog uratka “Death Magnetic”, a njegov nasljednik još uvijek nije zgotovljen. Metallica najviše zarađuje na koncertima, te biografi tvrde kako njihovo gostovanje u Europi svakog ljeta na festivalima, nije ništa drugo do li nužno krpanje dugova, jer razloga (koji je obično novi album) za tu vrstu koncerata nema.

 

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X