Metallica zapala u velike dugove – tvrde biografi benda

Kako piše Consequence of Sound, američka grupa Metallica je u ogrominim dugovima, a vjerojatno i pred bankrotom.

Metallica (Foto: Wikipedia)
Metallica (Foto: Wikipedia)

Pozivajući se na biografe Metallice; Paula Brannigana i Iana Winwooda Consequence of Sound tvrdi kako je od 2010. pa do danas bend potrošio puno više nego što je zaradio.

U intervjuu za časopis Weeklings Brannigan i Winwood izjavili su kako su festivali Orion Music + More bili financijski potpuno neisplativi, kao što je i “Through The Never”, film o bendu u vlastitoj produkciji koštao 32 milijuna više nego li je zaradio.

Naglašavaju kako dodatni faktor neugodne finacijske situacije u kojoj se nalazi Metallica predstavljaju plaće brojnog ljudstva koji održavaju njihovu showbusiness korporaciju koja više ne donosi velike zarade od prodaje albuma. Naime albumi su posebno slaba točka Metallice, prošlo je sedam godina od posljednjeg studijskog uratka “Death Magnetic”, a njegov nasljednik još uvijek nije zgotovljen. Metallica najviše zarađuje na koncertima, te biografi tvrde kako njihovo gostovanje u Europi svakog ljeta na festivalima, nije ništa drugo do li nužno krpanje dugova, jer razloga (koji je obično novi album) za tu vrstu koncerata nema.

 

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X