Michael Jackson zarađuje trostruko više mrtav

Bilanca zarade u 2015. godini pokazuje veliki zaokret u bogatstvu fondacije Michaela Jacksona.

  • 8
    Shares
Michael Jackson (izvor: screenshot YouTube)

Fondacija Michaela Jacksona trenutačno zarađuje više nego pokojni Jackson za života, otkriva svježe objavljena porezna dokumentacija. Prognoze poreznih eksperata tvrde da je Jacksonova fondacija od smrti uprihodila više od 900 milijuna dolara, odnosno oko 100 milijuna dolara godišnje, što je gotovo trostruko više nego što je Jackson godišnje zarađivao za života.

Kako izvještava The Mirror, Jacksonova fondacija je samo za 2015. godine izašla s čistim prihodom od 75 milijuna dolara. Od tih 75 milijuna dolara najviše je uprihodila Jacksonova “merchandise” etiketa, Triumph International, koja je donijela ukupnih 18.8 milijuna dolara zarada. Iznenađuje i ne tako veliki iznos izdavačkih prava – uprihođeno je oko 2,5 milijuna dolara.

Porezni podaci otkrivaju i troškove Jacksonove fondacije. Samo je 10.8 milijuna dolara otišlo na režije i kućne račune Jacksonove djece, a milijun dolara potrošeno je i na bolničke račune njegove majke, Katherine. Oko 90 tisuća dolara potrošeno je na blindirani auto Cadillac Escalade u kojem se voze “pretorijanci” obitelji Jackson, njihovi zaštitati i tjelohranitelji. Te su, 2015. godine, Jacksonova djeca nekoliko puta putovala, a u poreznoj je dokumentaciji zabilježen i put na Havaje, gdje je, bez troškova smještaja, potrošen iznos od nešto više od 28 tisuća dolara.

Ukupno zabilježena dugovanja Michaela Jacksona, u trenutku smrti 2009. godine, iznosila su astronomskih 500 milijuna dolara. Objavljeni dokumenti sada, po novome, pokazuju da je fondacija vratila dobar komad kolača Jacksonovih dugovanja – iako “fondacija i dalje radi na tome da uspješno procjeni ukupnu vrijednost Jacksonovog branda i vrati i preostala dugovanja.”

  • 8
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X