Michael Moore režirao dokumentarac o Trumpu, zove se ‘Fahrenheit 11/9’, izašao i trailer

Novi dokumentaristički projekt Moorea istražuje ‘što se dogodilo s američkom politikom nakon izbora Donalda Trumpa za predsjednika’.

  • 18
    Shares
Michael Moore (izvor: Wikipedia)

Naslov filma se, naravno, referira na Mooreove uspješnicu iz 2004. “Fahrenheit 9/11” i označava datum predsjedničkih izbora u SAD-u 2016. godine.

Prvi trailer novog dokumentarca već je objavljen. Već u prvim sekundama trailera, Moore se pita: “Kako se, do vraga, ovo dogodilo?” aludirajući na izbor Donalda Trumpa. Dokumentarac uključuje i razgovor s dvojicom preživjelih sudionika masakra u Parklandu, Davidom Hoggom i Emmom Gonzalez. Naravno, novi projekt najdražeg dokumentarističkog redatelja američkih demokrata nije mogao proći bez nove sjajne zvijezde Demokratske stranke, Alexandrie Ocasio Cortez.

Podsjećamo, 28-godišnjakinja je nedavno, usprkos svim šansama, na lokalnim izborima u New Yorku pobijedila favoriziranog Joe Crowleya, također demokratskog kandidata koji je na kandidaturu spiskao valjda deset puta veći iznos od Cortez.

Premijera “Fahrenheit 11/9” zakazana je za 21. rujna u SAD-u, dok za područje Europe i Velike Britanije još nema službenih datuma.

Pogledajte trailer u videu ispod.

  • 18
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X