Michael Stipe objavio video podrške za Chelsea Manning

Manning je prošloga tjedna započela štrajk glađu.

Michael Stipe - video podrške za Chelsea Manning
Michael Stipe – video podrške za Chelsea Manning

Chelsea Manning je američka vojnikinja koja je zatvorena jer je pustila tajne informacije WikiLeaksu. Trenutno je zadržana na discipliniranju u Kanzasu, u vojnim disciplinskim barakama Fort Leavenwortha. Ovoga je tjedna, međutim, Manning najavila kako će prekinuti štrajk, jer je uspjela s vojskom dogovoriti da joj ipak dopusti medicinski tretman za njezinu rodnu disforiju, zbog čije je uskrate sa štrajkom i započela.

“Beskrajno mi je laknulo što je vojska konačno počela raditi pravu stvar. Aplaudiram im na tome. To je sve što sam htjela – da mi dopuste da budem ono što jesam. Ali teško je ne zapitati se zašto im je toliko trebalo, kao i zašto su uopće bile potrebne tako drastične mjere”, rekla je Manning u svojoj izjavi preko ACLU.

No netom prije nego što je Manning objavila kako prekida sa štrajkom glađu, frontman R.E.M.-a Michael Stipe objavio je video podrške, u kojemu ohrabruje ljude da potpišu peticiju da joj se dopusti medicinski tretman za rodnu disforiju koja se još donedavno nazivala “poremećajem rodnog identiteta”.

U videu Stipe kaže kako podržava ljudska prava za sve i da mu je kao američkom patriotu dužnost stati uz Chelsea Manning koja je u vojsci zbog disforije prošla pakao.

“Nakon godina maltretiranja u zatvoru, ona si je pokušala oduzeti vlastiti život. Umjesto da joj pruži medicinski tretman koji joj je potreban, vlada joj prijeti samicom”, rekao je Stipe apeliravši na ljude da potpišu peticiju protiv njezinog nepravednog i okrutnog tretmana.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X