Michael Winterbottom režirat će film o Beatlesima

Michael Winterbottom režirat će ‘The Longest Cocktail Party’, film o Appleu, diskografskoj kući koju su pokrenuli Beatlesi, najavio je njegov producent.

Michael Winterbottom (Foto: Walter Thompson)

Andrew Eaton, jedan od osnivača Revolution Filmsa zajedno s Michaelom Winterbottomom, izjavio je za Playlist blog kako je Jesse Armstrong („Peep Show“) napisao scenarij za film koji se temelji na knjizi Richarda DiLelloa koji je radio u Appleu. Film će biti u koprodukciji s filmskom kompanijom In 1 koja je u vlasništvu Liama Galaghera, a Eaton ga je opisao kao jedan od „njegovih omiljenih projekata“. Liam Galagher je još prošle godine otkrio kako njegova kompanija posjeduje prava na DiLellovu knjigu i kako će se sigurno ići u snimanje filma.

Di Lello, čije su obveze u Apple Recordsu između ostalog bile spravljanje čaja i preslušavanje demo snimki, počeo je raditi za kuću još kao tinejdžer nakon što je 1968. „upao“ u zgradu diskografske kuće. U njegovim memoarima obrađeno je razdoblje od 1968. do 1970. odnosno do posljednjeg nastupa The Beatlesa na vrhu zgrade.

Eaton je za Playlist izjavio kako je pregovor s Apple Recordsom o korištenju glazbe u filmu iz kataloga kuće još uvijek „minsko polje“. „U ovome trenutku plešemo, ali još uvijek nismo pronašli rješenje kako da to ostvarimo“, izjavio je i dodao kako je Gallagher odličan suradnik jer on doslovce gura stvari i želi da se sve „dogodi sutra“.

Producent je također izjavio da bi želio vidjeti Johnnyja Deppa u filmu. Iako je prethodno bilo planirano da glumi Dereka Taylora, glavnog PR-a Apple Recordsa, odluka je promijenjena jer je Derek u to vrijeme imao 32 godine i bio iz Liverpoola, dok je Depp četrdesetosmogodišnji Amerikanac. „Želio bih ga vidjeti u filmu, bio ili ne bio Derek. No ima još dosta zanimljivih uloga za njega“, izjavio je na kraju Eaton.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X