Michael Winterbottom režirat će film o Beatlesima

Michael Winterbottom režirat će ‘The Longest Cocktail Party’, film o Appleu, diskografskoj kući koju su pokrenuli Beatlesi, najavio je njegov producent.

Michael Winterbottom (Foto: Walter Thompson)

Andrew Eaton, jedan od osnivača Revolution Filmsa zajedno s Michaelom Winterbottomom, izjavio je za Playlist blog kako je Jesse Armstrong („Peep Show“) napisao scenarij za film koji se temelji na knjizi Richarda DiLelloa koji je radio u Appleu. Film će biti u koprodukciji s filmskom kompanijom In 1 koja je u vlasništvu Liama Galaghera, a Eaton ga je opisao kao jedan od „njegovih omiljenih projekata“. Liam Galagher je još prošle godine otkrio kako njegova kompanija posjeduje prava na DiLellovu knjigu i kako će se sigurno ići u snimanje filma.

Di Lello, čije su obveze u Apple Recordsu između ostalog bile spravljanje čaja i preslušavanje demo snimki, počeo je raditi za kuću još kao tinejdžer nakon što je 1968. „upao“ u zgradu diskografske kuće. U njegovim memoarima obrađeno je razdoblje od 1968. do 1970. odnosno do posljednjeg nastupa The Beatlesa na vrhu zgrade.

Eaton je za Playlist izjavio kako je pregovor s Apple Recordsom o korištenju glazbe u filmu iz kataloga kuće još uvijek „minsko polje“. „U ovome trenutku plešemo, ali još uvijek nismo pronašli rješenje kako da to ostvarimo“, izjavio je i dodao kako je Gallagher odličan suradnik jer on doslovce gura stvari i želi da se sve „dogodi sutra“.

Producent je također izjavio da bi želio vidjeti Johnnyja Deppa u filmu. Iako je prethodno bilo planirano da glumi Dereka Taylora, glavnog PR-a Apple Recordsa, odluka je promijenjena jer je Derek u to vrijeme imao 32 godine i bio iz Liverpoola, dok je Depp četrdesetosmogodišnji Amerikanac. „Želio bih ga vidjeti u filmu, bio ili ne bio Derek. No ima još dosta zanimljivih uloga za njega“, izjavio je na kraju Eaton.

Zadnje od Vijesti

Umro je Rajko Dujmić

Glazbenik je podlegao teškim ozljedama koje je zadobio u prometnoj nesreći u
Idi na Vrh
X