Lady Gaga sudski zabranila Lady Goo Goo

Lady Gaga ishodila je zabranu na londonskom Vrhovnom sudu protiv animiranog lika Lady Goo Goo koji je objavito svoj prvi singl.

Lady Goo Goo (The Moshi Monsters/Mind Candy)

Lady Goo Goo, je animirani karakter plavokose bebe iz online igre Moshi Monsters koja je u vlasništvu britanske tvrtke Mind Candy i koja je „The Moshi Dance“ objavila na Youtubeu. No Lady Gaga zaustavila je objavljivanje pjesme u cjelosti.

Igra Moshi Monsters ima ciljanu skupinu djece od 6 do 12 godina koju poziva na uključivanje. Dio igre čini i izbor animiranih karaktera čija imena namjerno podsjećaju na imena pop zvijezda. Pored Lady Goo Goo, tu su i Dustbin Beaver i Roxy.

Kompanija Mind Candy planirala je objaviti „The Moshi Dance“ na iTunesu, a tekst pjesme glasi: „My stroller’s pretty and my diapers are silk, I throw my toys out if I don’t get my milk” and “my crazy outfits seem to shock“

Michael Acton Smith, izvršni direktor Mind Candyja izvjestio je britanske medije kako je Vrhovni sud u Londonu donio odluku kako se „The Moshi Dance“ ne smije promovirati, prodavati, oglašavati i na bilo koji način pojaviti u javnosti, a također se zabranjuje izrada bilo kakvog glazbenog i video djela unutar kojeg će se pojaviti animirani karakter Lady Goo Goo.

Spot „The Moshi Dance“ je  također maknut s Moshi Monsters Youtube kanala.

Michael Acton Smith nije skrivao svoje razočarenje cijelom situacijom, navodeći kako ovaj slučaj lako može postati samo uvod u zabranu raznih oblika parodije pa čak i tribute grupa. „U ovoj situaciji prisiljeni smo ubiti animiranog lika, ili mu bar promijeniti ime.“

Menadžment Lady Gage nije se po ovom pitanju očitovao u javnosti.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X