Michel Gondry potajno režirao video spot za ‘City Lights’ The White Stripesa

Dugogodišnji suradnik i prijatelj The White Stripesa, Michel Gondry iznenadio je prijatelja režiravši spot za pjesmu koja je originalno snimljena 2005. godine.

The White Stripes 'Get Behind Me Satan'
The White Stripes ‘Get Behind Me Satan’

“City Lights” je snimljena 2005. za album “Get Behind Me Satan”, no u međuvremenu je zaboravljena sve do prošle godine kada je Jack White pripremao vinilno izdanje na desetu godišnjicu albuma, za Record Store Day 2015.

White je pjesmu nedavno dovršio za objavljivanje na svojom novom kompilacijskom albumu “Acoustic Recordings”, što je čini prvom novom pjesmom od raspada dvojca 2008. godine.

Gondry je video poslao Whiteu prošloga tjedna potpuno neočekivano, a Third Man Records tom je prigodom objavio službenu izjavu sljedećeg sadržaja: “To je genijalan poklon iznenađenja. Potpuno na svoju ruku i bez ičijeg znanja, legendarni je redatelj snimio video spot za “City Lights”.

Michel Gondry je u svojoj redateljskoj karijeri snimio gomilu hvaljenih spotova za Becka, Bjork, The Chemical Brothers, Kanye Westa i Paula McCartneya i druge, a s The White Stripes je surađivao prilično često, režiravši im spotove za “Fell In Love With A Girl”, “Dead Leaves And The Dirty Ground”, “The Hardest Button To Button” i “The Denial Twist”.

Spot za “City Lights” neočekivano je objavljen tek dva dana nakon pojavljivanja Jacka Whitea na Jimmy Fallon’s The Tonight show, gdje je Jack White po prvi puta u svojoj karijeri nastupio solo u akustičnoj varijanti na televiziji. Izveo je tom prilikom “Love Is The Truth” koju je napisao za Coca-Colu i pjesmu s albuma “Elephant” The White Stripesa, “You’ve Got Her In Your Pocket”, posvećenu Meg White, boreći se pritom sa suzama.

Na albumu “Acoustic Recordings” nalaze se neobjavjene pjesme i alternativni mixovi od The White Stripes, The Raconteurs i Whiteove solo muzike od 1998. do 2015. godine.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X