Milan Bandić protiv Milana Bandića – počela Indiegogo kampanja za dovršetak filma ‘Kumek’

‘Kumek’ je treći projekt iz serijala ‘Gazda’. (Prvi je bio o Ivici Todoriću, drugi o Miroslavu Kutli.) Film je to o Milanu Bandiću, čovjeku kojeg je sam Bog poslao da spasi Grad Zagreb. Bili ste nam velika podršku do sada i nismo vas razočarali, molimo vas podršku i za projekt ‘Kumek’, piše u uvodu Indiegogo kampanje koju je pokrenuo redatelj Milan Bandić, donedavno poznat po imenu Dario Juričan.

Redatelj Milan Bandić, nekad znan kao Dario Juričan (Izvor: Indiegogo)

Naime redatelj je i službeno promijenio ime i prezime i podigao novu osobnu iskaznicu, a svoj motiv objasnio i na N1 televiziji: “On je rješenje, a ne problem. Bilo je prirodno da se tako zovem.”

Film “Kumek” sufinanciran je od HAVC-a, ali nedostaje još 250 tisuća za dovršetak filma, a upravo je to iznos kojim redatelj želi ići u javnu domenu. “Želimo da film bude javno dostupan na YouTubeu svima nakon premijere i kino prikazivanja – to je primarno. Sekundarno je da želimo pokriti nedostatno finaciranje”, stoji u objašnjenju kampanje. Razlog tome svakako je i sramni ishod po pitanju Juričanovog filma “Gazda: Početak” o Ivici Todoriću kojeg hrvatska nacionalna televizija ne želi otkupiti i prikazati.

“Pregledali smo svo dostupno mnoštvo novinskih, televizijskih i sudskih arhiva. Na Županijskom sudu u Zagrebu pratimo sve procese vezane uz Milana Bandića i njegove suradnike. Imamo dozvolu za snimanje na 8 procesa, a ukupno se vodi 13 procesa koji su u različitim fazama. (AGRAM, NADSTREŠNICE, ŠTANDOVI, GUP, MIJO MAROŠEVIĆ, VRTIĆ, ČISTOĆA, ROBERT LJUTIĆ, MIRKO HERAK MOBING, CIBONA, SUHI LED, KRAŠOGRAD, PROČISTAČ)”, navodi se u objašnjenju filmske ekipe koja radi na dokumentarcu “Kumek”.

Ono što je zanimljivo jest da je redatelj Milan Bandić, također za N1 izjavio kako postoji i cijena da se film “Kumek” nikad ne prikaže, a to je 15 milijuna kuna. “To je iznos koji je Marijan Hanžeković dao za slobodu Milana Bandića. 15 milijuna kuna je cijena slobode i bit ću spreman ne prikazati taj film za 15 milijuna kuna. Čekam donatore i mislim da je to pravi medijski pristup… Svaki bi medij trebao imati takvu listu, koliko košta da ne objavimo vijest. To je fair play i želimo bit prvi”, pojasnio je redatelj imenjak i prezimenjak zagrebačkog gradonačelnika.

Kampanju za dovršetak filma “Kumek” možete podržati na ovom linku, ali donirati možete preko PAYPALA: https://paypal.me/hrcin ili BANKE (preferirano): Primatelj: HRCIN, Svrha: DONACIJA, IBAN: HR9823600001102458120, (Bankovni podaci za uplate iz inozemstva: ZAGREBAČKA BANKA, SWIFT: ZABAHR2X, Trg bana Josipa Jelačića 10, 10000 Zagreb).

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X