Milan Bandić protiv Milana Bandića – počela Indiegogo kampanja za dovršetak filma ‘Kumek’

‘Kumek’ je treći projekt iz serijala ‘Gazda’. (Prvi je bio o Ivici Todoriću, drugi o Miroslavu Kutli.) Film je to o Milanu Bandiću, čovjeku kojeg je sam Bog poslao da spasi Grad Zagreb. Bili ste nam velika podršku do sada i nismo vas razočarali, molimo vas podršku i za projekt ‘Kumek’, piše u uvodu Indiegogo kampanje koju je pokrenuo redatelj Milan Bandić, donedavno poznat po imenu Dario Juričan.

Redatelj Milan Bandić, nekad znan kao Dario Juričan (Izvor: Indiegogo)

Naime redatelj je i službeno promijenio ime i prezime i podigao novu osobnu iskaznicu, a svoj motiv objasnio i na N1 televiziji: “On je rješenje, a ne problem. Bilo je prirodno da se tako zovem.”

Film “Kumek” sufinanciran je od HAVC-a, ali nedostaje još 250 tisuća za dovršetak filma, a upravo je to iznos kojim redatelj želi ići u javnu domenu. “Želimo da film bude javno dostupan na YouTubeu svima nakon premijere i kino prikazivanja – to je primarno. Sekundarno je da želimo pokriti nedostatno finaciranje”, stoji u objašnjenju kampanje. Razlog tome svakako je i sramni ishod po pitanju Juričanovog filma “Gazda: Početak” o Ivici Todoriću kojeg hrvatska nacionalna televizija ne želi otkupiti i prikazati.

“Pregledali smo svo dostupno mnoštvo novinskih, televizijskih i sudskih arhiva. Na Županijskom sudu u Zagrebu pratimo sve procese vezane uz Milana Bandića i njegove suradnike. Imamo dozvolu za snimanje na 8 procesa, a ukupno se vodi 13 procesa koji su u različitim fazama. (AGRAM, NADSTREŠNICE, ŠTANDOVI, GUP, MIJO MAROŠEVIĆ, VRTIĆ, ČISTOĆA, ROBERT LJUTIĆ, MIRKO HERAK MOBING, CIBONA, SUHI LED, KRAŠOGRAD, PROČISTAČ)”, navodi se u objašnjenju filmske ekipe koja radi na dokumentarcu “Kumek”.

Ono što je zanimljivo jest da je redatelj Milan Bandić, također za N1 izjavio kako postoji i cijena da se film “Kumek” nikad ne prikaže, a to je 15 milijuna kuna. “To je iznos koji je Marijan Hanžeković dao za slobodu Milana Bandića. 15 milijuna kuna je cijena slobode i bit ću spreman ne prikazati taj film za 15 milijuna kuna. Čekam donatore i mislim da je to pravi medijski pristup… Svaki bi medij trebao imati takvu listu, koliko košta da ne objavimo vijest. To je fair play i želimo bit prvi”, pojasnio je redatelj imenjak i prezimenjak zagrebačkog gradonačelnika.

Kampanju za dovršetak filma “Kumek” možete podržati na ovom linku, ali donirati možete preko PAYPALA: https://paypal.me/hrcin ili BANKE (preferirano): Primatelj: HRCIN, Svrha: DONACIJA, IBAN: HR9823600001102458120, (Bankovni podaci za uplate iz inozemstva: ZAGREBAČKA BANKA, SWIFT: ZABAHR2X, Trg bana Josipa Jelačića 10, 10000 Zagreb).

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X