Milan Mladenović posthumno proglašen počasnim građaninom Sarajeva

Odluka je donesena jednoglasno.

Milan Mladenović (foto: Predrag Milinović)

Milan Mladenović, nekadašnji frontmen EKV-a, na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Sarajeva posthumno je proglašen počasnim građaninom glavnog grada Bosne i Hercegovine.

Odluka je donesena jednoglasno sa 25 glasova “Za”, čime je Mladenović dobio priznanje u gradu u kojem proveo dio svog djetinjstva, javlja Oslobođenje.

“Milan Mladenović je arhetipska pojava na rock sceni bivše Jugoslavije. Njegovo djelovanje u velikoj je mjeri obilježeno i borbom protiv narastajućeg primitivizma krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina prošlog stoljeća. Borio se za mladost koja je zenit doživjela pred početak mračnih ratnih godina,” navedeno je u prijedlogu koji je uputio Toni Vukadin.

Spominjala se i Mladenovićeva ljudska veličina tokom devedesetih godina: “Kada su svi nijemo šutjeli, Milan je na dodjeli nagrade za grupu godine rekao: ‘Nama je vrlo olakšano da osvojimo ovu nagradu, zbog toga što mnogi naši drugovi su morali da napuste ovu zemlju, a neki od njih ovog trenutka možda su živi, a možda i nisu živi – u Sarajevu, Zagrebu, Dubrovniku, Rijeci”, istaknuto je.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X