Million feat. Leon Lučev ima novi singl ‘Samo zvijezde’

Novi singl glazbenog projekta Million – ‘Samo zvijezde’ rađen je u formi koja nije uobičajena; radi se o čitanje poezije uz glazbu što ne čujemo često.

Million feat. Leon Lučev ‘Samo zvijezde’

Ovdje se radi o „organskom“ spoju recitacije i pjevane pjesme, u kojoj je izvrsna izvedba našeg priznatog glumca Leona Lučeva, stopljena s glazbom i drugim vokalima u međuigri riječi.

Slavko Remenarić, autor projekta Million kaže o pjesmi i njenom nastanku: „Napisao sam glazbu posebnog ugođaja koja me vodila do teksta o „Tuzi beskraja koja nas je zavela“. Kada gledam emisije o svemiru i beskonačnosti, zapravo me to čini tužnim i sve ovozemaljske stvari se čine beznačajnim. Tekst se radi i o ljudima koji se međusobno udaljavaju kao što se, zbog širenja svemira i zvijezde udaljavaju jedna od druge, u nepovratnoj entropiji. Nakon što je Zvonimir Dusper Dus producirao pjesmu eterične atmosfere, pala mu je na pamet ideja da povrh svega stavimo još i recitaciju, što me zaista oduševilo. Dugo smo razmišljali tko bi to izveo, u varijanti od spikera pa do glumaca. Konačno smo odlučili pitati našeg velikog glumca Leona Lučeva. Njemu se svidjela ideja i pjesma i recitaciju je izveo s vrhunskim osjećajem.“

Spot su režirali i montirali supružnici Remenarić. Dio spota je sniman u galeriji šibenskog kluba „Azimut“, a dio u Samoboru u „Old Nick’s pubu“.

Na pjesmi sudjeluju – Leon Lučev kao recitator, Sanja Malek i Slavko Remenarić kao vokali i Dalibor Marinković na bubnjevima. Remenarić svira i sve ostale instrumente.

“Ponosan sam na ovu pjesmu. Ona je hrabar eksperiment kakvih nedostaje u našoj glazbenoj produkciji. Teško je ocijeniti komercijalni potencijal pjesme jer se ne radi o pop ili rock, ambient, jazz ili narativnom formatu. Ili se možda radi o svemu tome zajedno“, rekao je Slavko.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X