Miloš Zubac singlom ‘Kotezi Revisited’ najavljuje dvostruki album

Novosadski književnik i glazbenik, pjesnik, esejista i kantautor Miloš Zubac koji je prošle godine objavio dva zapažena albuma (‘Kosovske’, ‘Hazarske’), video singlom ‘Kotezi Revisited’ najavljuje novi autorski album ‘Paralele’, koji će se u dva dijela pojaviti ove godine.

Miloš Zubac (Foto: Đorđe Bubnjević)

“Kotezi Revisited” je posveta Vrgorcu i Kotezima, gdje je u prvom desetljeću ovog stoljeća veliki glazbeni entuzijast Ivica Stanković (1975-2012) organizirao glazbeni festival koji je postao mjesto okupljanja regionalnih umjetnika, kantautora i sastava. Čitava glazbena generacija poznata kao Novi Odmetnici razvila se i povezala tijekom ovih susreta. Zubac, koji je bio jedan od aktera i pokretača ove umjetničke scene, pjesmu je napisao u Vrgorcu, na jednom od memorijalnih koncerata koji su se u Kotezima nastavili obilježavati i nakon Stankovićeve rane smrti. Pjesma je posveta dugoselsko-zagrebačkoj grupi Olovni ples, koja se povukla iz glazbenog života, a koja je svoje najbolje koncerte svirala upravo u Kotezima.

Video je sačinjen od arhivskih snimaka sakupljanih tokom godina. U spotu se osim Stankovića, Zubca i njegove grupe Prkos Drumski, mogu vidjeti i članovi Olovnog plesa, Roberto Vodanović Čopor, Nina Romić, Ivan Škrabe, (Izmena vremena), grupa IQV, kao i Lightfire – najdugovječniji punk band iz Vrgorca. Svi su oni iz godine u godinu nastupali u Kotezima. Čuje se i prepoznatljivi glas Stipe Periše, frontmena Olovnog plesa.

Video za pjesmu “Kotezi Revisited” snimio je Nenad Vukelić (IQV, Busole bez), jedan od dugogodišnjih sudionika koteških okupljanja u Vrgorcu. Audio-produkciju i snimanje potpisuje Miloš Drobnjaković (Nioba, Prkos Drumski, Nina Romić, Olovni ples).

Ovom pjesmom Zubac najavljuje objavljivanje svog dvostrukog autorskog albuma “Paralele I” i “Paralele II”, koji je snimljen prije nekoliko godina, ali će tek u 2021. biti dostupan za slušanje.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X