Miloš Zubac singlom ‘Kotezi Revisited’ najavljuje dvostruki album

Novosadski književnik i glazbenik, pjesnik, esejista i kantautor Miloš Zubac koji je prošle godine objavio dva zapažena albuma (‘Kosovske’, ‘Hazarske’), video singlom ‘Kotezi Revisited’ najavljuje novi autorski album ‘Paralele’, koji će se u dva dijela pojaviti ove godine.

Miloš Zubac (Foto: Đorđe Bubnjević)

“Kotezi Revisited” je posveta Vrgorcu i Kotezima, gdje je u prvom desetljeću ovog stoljeća veliki glazbeni entuzijast Ivica Stanković (1975-2012) organizirao glazbeni festival koji je postao mjesto okupljanja regionalnih umjetnika, kantautora i sastava. Čitava glazbena generacija poznata kao Novi Odmetnici razvila se i povezala tijekom ovih susreta. Zubac, koji je bio jedan od aktera i pokretača ove umjetničke scene, pjesmu je napisao u Vrgorcu, na jednom od memorijalnih koncerata koji su se u Kotezima nastavili obilježavati i nakon Stankovićeve rane smrti. Pjesma je posveta dugoselsko-zagrebačkoj grupi Olovni ples, koja se povukla iz glazbenog života, a koja je svoje najbolje koncerte svirala upravo u Kotezima.

Video je sačinjen od arhivskih snimaka sakupljanih tokom godina. U spotu se osim Stankovića, Zubca i njegove grupe Prkos Drumski, mogu vidjeti i članovi Olovnog plesa, Roberto Vodanović Čopor, Nina Romić, Ivan Škrabe, (Izmena vremena), grupa IQV, kao i Lightfire – najdugovječniji punk band iz Vrgorca. Svi su oni iz godine u godinu nastupali u Kotezima. Čuje se i prepoznatljivi glas Stipe Periše, frontmena Olovnog plesa.

Video za pjesmu “Kotezi Revisited” snimio je Nenad Vukelić (IQV, Busole bez), jedan od dugogodišnjih sudionika koteških okupljanja u Vrgorcu. Audio-produkciju i snimanje potpisuje Miloš Drobnjaković (Nioba, Prkos Drumski, Nina Romić, Olovni ples).

Ovom pjesmom Zubac najavljuje objavljivanje svog dvostrukog autorskog albuma “Paralele I” i “Paralele II”, koji je snimljen prije nekoliko godina, ali će tek u 2021. biti dostupan za slušanje.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X