Ministar kulture tehničke vlade Z. Hasanbegović iskoristio otvorenje Vukovar Film Festivala kako bi kritizirao HAVC

Sinoć je otvoren 10. Vukovar Film Festival, a otvorenje je imalo i političku notu.

  •  
  •  
Zlatko Hasanbegović na otvorenju 10. Vukovar Film Festivala (Foto: Vukovar Film Festival)
Zlatko Hasanbegović na otvorenju 10. Vukovar Film Festivala (Foto: Vukovar Film Festival)

Ministar kulture tehničke vlade Zlatko Hasanbegović otvorio je festival kritizirajući HAVC riječima kako čestita festivalu na opstanku tijekom 10 godina usprkos maćehinskom odnosu eminencija iz HAVC-a koji imaju druge sklonosti i interese. Festival je tako ove godine dobio i političku notu posebice što su na otvorenju bili Andrej Plenković, Zdravko Marić, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i drugi viđeniji članovi HDZ-a.

Po pitanju programa, Vukovar Film Festival otvoren je projekcijom mađarskog filma „Ovo nije moje vrijeme“ koji je prije mjesec i pol dana pobijedio na filmskom festivalu u Karlovym Varyma. Ovogodišnje otvorenje uveličali su svojim dolaskom u Vukovar redatelj filma Szabolcs Hajdu, koju ujedno glumi glavnu ulogu, kao i Orsolya Török-Illyés, Zsigmond Hajdu,i Lujza Hajdu, redateljeva supruga i dvoje djece koji također glume u filmu.

Prije ovog filma prikazan je kratki film Jasne Nanut “Igra malog tigra”, ljubavna igra između Krešimira Mikića i Ane Stunić. Jasna Nanut početkom je godine diplomirala režiju na akademiji te sada priprema svoj prvi dugometražni film.

Na festivalu će se tijekom njegova trajanja još prikazati novi filmovi Woodyja Allena, Jima Jarmuscha i Pedra Almodovara, pobjednik festivala u Cannesu “Ja, Daniel Blake” Kena Loacha, “Matura” Cristiana Mungiua koji je u Cannesu proglašen najboljim redateljem. O najboljem filmu iz kompeticije odlučivati će žiri koji čine glumica Anja Šovagović, producentica Anita Juka i filmski kritičar Igor Tomljenović.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

  •  
  •  

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X