HRT najesen vraća emisiju ‘Pola ure kulture’

Nakon jednogodišnje stanke kultnu emisiju Hrvatske radiotelevizije (HRT) ‘Pola ure kulture’ gledatelji će ponovno moći pratiti u novoj jesenskoj programskoj shemi – najavili su s HRT-a.

Branka Kamenski (Foto: HRT)
Branka Kamenski (Foto: HRT)

Kao i dosad, “Pola ure kulture” emitirat će se na 1. programu Hrvatske televizije u udarnome večernjem terminu. Emisija je tijekom svojega desetogodišnjega emitiranja stekla veliku popularnost, a nakon što je prikazana 677. put, prestala se emitirati u lipnju prošle godine.

“Drago mi je da emisija Pola ure kulture nije doživjela sudbinu koja joj je bila namijenjena prije nešto više od godine dana – da nepovratno nestane. Također mi je drago da nas gledatelji u jednogodišnjoj stanci nisu zaboravili i nadam se da ćemo moja ekipa i ja i ubuduće opravdati njihovo povjerenje. S veseljem krećemo prema 678. emisiji” ističe urednica Branka Kamenski.

Koncepcija emisije neće mnogo odstupati od već prokušane. Emisija će se i dalje izravno baviti aktualnim problemima hrvatske kulturne politike, fenomenima u umjetnosti te rubnim temama kulturnoga života. Osim domaćih kulturnih vijesti otkrivat će i zanimljivosti koje su se u tome tjednu pojavile i na svjetskoj kulturnoj karti.

Uz stalnu rubriku, u kojoj će osobe iz našega kulturnoga i umjetničkoga života komentirati aktualne događaje, “Pola ure kulture” svaki će tjedan u studiju ugostiti i kulturnjake koji se spore oko kojega kulturnog projekta ili su svojim djelovanjem pridonijeli afirmaciji hrvatske kulture.

Kao suradnici stvaranju Pola ure kulture sudjeluju i Dražen Ilinčić, Ivona Haller i Aleksandra Kovačić, a redatelj emisije je Luka Čurčić.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK 5.00 HRK 10.00 HRK 20.00 HRK 50.00 HRK 100.00 HRK 200.00 HRK


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X