Mirjana Karanović odbija igrati ulogu s Branislavom Lečićem zbog toga što je prokazan kao silovatelj

Srpska filmska i kazališna prvakinja javno je istupila po pitanju skandaloznog ponašanja glumca Branislava Lečića.

Mirjana Karanović (Foto: Wikipedia)

“Poštovani obaveštavam vas da odbijam da igram sa Branislavom Lečić u predstavi ‘Mamu mu jebem ko je prvi počeo’, u znak protesta zbog njegovog ponašanja prema koleginici Danijeli Štajnfeld. Ovo se odnosi i na sve eventualne buduće predstave sa istim glumcem. Spremna sam da predstavu igram ukoliko se odlučite da ga zameni drugi glumac”, glasi objava Mirjane Karanović na Instagramu.

Tekst istog sadržaja Karanović je poslala mailom Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Razlog tome je što je glumica Danijela Štajnfeld u ponedjeljak 22. ožujka u izjavi Višem javnom tužilaštvu u Beogradu navela kako je upravo Branislav Lečić misteriozni moćnik iz filmske industrije koji ju je silovao tijekom snimanja filma “Zaceli me”.

Danijela Štajnfeld (Izvor: Filmifeed)

Srpska glumica Danijela Štajnfeld je u siječnju ove godine na Twitteru napisala kako je dokaznu snimku “dostavila sudu prije tri mjeseca”, reagirajući na jedan od komentara koji joj daje sugestiju da bi bilo dobro da o tome javno progovori kao što je progovorila i Milena Radulović i rekla da ju je silovao Miroslav Mika Aleksić, vlasnik škole glume.

To je učinila u ponedjeljak, što je u susjednoj Srbiji izazvalo veliki skandal obzirom da je Branislav Lečić bivši ministar, ujedno oporbeni političar i član Demokratske stranke. Štajnfeld je u emisiji Pressing na televiziji N1 kazala kako nije mogla prijaviti silovanje jer je od nekih osoba od povjerenja dobila informaciju da bi joj mogli implicirati da je možda osobno kriva.

Branislav Lečić – filmski, kazališni i politički moćnik u Srbiji (Foto: Wikipedia)

Mediji su također prenijeli snimku naknadnog razgovora u kojem Danijela Štajnfeld priča s muškarcem koji ju je silovao, tj. Lečićem koji ju kao pokušava utješiti riječima: “Mogu da razumem, ali to je velika greška! Moje iskazivanje nežnosti nije izraz nepoštovanja, to je tvoje dostignuće! To je za čast, a ne za osećaj ugroženosti. Iskreno ti govorim. Kao da bih stavio polni organ u neku koju ne poštujem? Da ponižavam, da potcenjujem? Naprotiv, to radim sa osobom koja zaslužuje moju naklonost! Imaš li ti pojma ko sam ja?!”

Na novinarske upite o svemu Branislav Lečić je izjavio: “Ne mogu da imam komentar na jednu tako osetljivu temu, dok iz Tužilastva ne dobijem poziv i ne dobijem crno na belo da me je optužila za takvu stvar”.

No, ne čekajući sud, Mirjana Karanović, jedna od najuglednijih glumica jugoslavenske i srpske kinematografije i kazališta svojim je istupom javno dala podršku kolegici Danijeli Štajnfeld, također ukazujući da silovateljski nagoni moćnika nipošto nisu daleki problem jednog Hollywooda.

Mirjana Karanović (Printscreen / Instagram)

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X