Mirna Škrgatić objavila album ‘Posljednji trend’ inspiriran pop i rock glazbom 60-ih i 70-ih

‘Posljednji trend’ naziv je drugog studijskog albuma riječke glazbenice Mirne Škrgatić, odnosno njezin prvi album za Croatia Records i prvi album žešćeg zvuka za koji kaže da je inspiriran pop i rock glazbom 60-ih i 70-ih godina prošlog stoljeća, a koju je intenzivno slušala u razdoblju stvaranja albuma.

Mirna Škrgatić (Foto: promo)

“Žešći zvuk je došao prirodno iz razloga što se u takvoj vrsti glazbe osjećam najugodnije i tu sam kao doma. Mark Mrakovčić je idealan producent za tu vrstu glazbe i razumije moje afinitete”, istaknula je Mirna.

Mirna Škrgatić pripada novoj generaciji kantautorica, odnosno umjetnica sa specifičnim izričajem, a koja je u vrlo kratko vrijeme dobila pozitivne kritike javnosti i struke. Uz odlične vokalne sposobnosti veže je i smisao za skladanje i pisanje, a u svemu tome vidjela je producenta Marka Mrakovčića kao osobu koja će se znati prilagoditi njezinim ambicijama te učiniti ovaj materijal još konkretnijim i izazovnijim za slušatelja.

Mirna Škrgatić – Posljednji trend

Album je nazvan po jednom od singlova, a riječi “Posljednji trend” objedinjuju aktualni trenutak koji pjesme tematiziraju, od kojih su neke vrlo osobne, dok se većina osvrće na vrijeme i društvo u kojem živimo. Osim pjesme “Posljednji trend” na albumu se nalaze i preostali singlovi “Usne grizem”, “Strašila”, “Draga moja” feat. Ivana Kindl i aktualni “Idemo van”. Uz to na albumu je još sedam potpuno novih pjesama, a sve skupa možda naizgled djeluje prilično različito, ali zahvaljujući aranžmanima Marka Mrakovčića dobiva novo ruho i tvore jednu zajedničku, smislenu cjelinu – baš onako kako je Mirna zamišljala i htjela.

Mirna ujedno traži i pomoć svoje publike. Naime, za aktualni singl “Idemo van” ima želju da dugoročno postane zapis promjena našeg vremena, onaj pozitivni. Stoga poziva publiku da joj pomogne u kreiranju vol. 2 video zapisa ove cijele priče. Ovo je razdoblje kad mnogi više nego ikad mobitelima, fotoaparatima i kamerama bilježe svoje trenutke slobode, putovanja, dobrog raspoloženja, druženja i izlazaka. Stoga poziva sve koji žele svoje trenutke veselja i sreće podijeliti sa svijetom i trajno ih obilježiti javno, da svoja videa i fotografije šalju na e-mail adresu [email protected] ili da se jave Mirni u inbox njenog Facebooka ili Instagrama.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X