Pips Chips & Videoclips u dvorišti ALU – za sve glasnike promuklog glasa

Pips Chips & Videoclips su ovog vikenda zauzeli dvorište Akademije likovnih umjetnosti.

Pips Chips & Videoclips u dvorišti ALU (Foto: Dragutin Andrić / Soundguardian)

Već dvije duge, preduge godine Pips Chips & Videoclips čekaju na održavanje spektakularnog koncerta na Šalati. I dok su dio problema održavanja koncerta poljuljana sigurnost tribina Šalate zbog nedavnih potresa, drugi i žalosniji dio problema su nikome shvatljive mjere. One mjere koje nisu problem pojedinim estradnjacima koji uz blagoslove lokalnih moćnika mogu održati takozvani stadionski gig, dok je to u ovom slučaju Pipsima nemoguće. No to je već neka druga i puno dublja problematika. Pipsi nakon prošlogodišnjih koncerata u MSU-u, opet bez problema rasprodaju i ove prošlog vikenda održana u dvorištu Akademije likovnih umjetnosti.

Nedjeljni je prošao je u znaku dobro poznatih hitova bez iznenađenja na set listi. No zanimljivo je to da je dobar dio repertoara sačinjavao album “Fred Astaire”, te uz klasike poput “Plači” ili zaključne “Na putu prema dole” odsvirane su “Mrtav čovjek” ili “Dođi vilo”. Plesalo se na “Seks u školi”, “Zdenku i vanzemaljce”, pjevalo i lagano njihalo na “Plači” i “Htio bi da me voliš”, dok je “Ljubav” izvedena u novoj, friško objavljenoj remiks verziji na kojoj gostuje Edo Maajka koja će ipak njegovo live gostovanje vjerojatno pričekati do Šalate.

Pips Chips & Videoclips u dvorišti ALU (Foto: Dragutin Andrić / Soundguardian)

Autoru ovog teksta najbolje je jučer zazvučala “K 1” koja je atmosferom odlično legla kao soundtrack nedjeljne večeri i dok su “Narko” i “2 x 2”, lagano dovele do onog djela koncerta gdje publika zborno, stadionski pjeva umjesto Dubravka Ivaniša koji joj u potpunosti prepušta i inicijativu i mikrofon. Time je smanjio i onako minimalno obraćanje publici tokom koncerta. “Bog” i “Poštar lakog sna”, logično su nastavile taj niz.

Pips Chips & Videoclips u dvorišti ALU (Foto: Dragutin Andrić / Soundguardian)

Pred sam kraj “Nogomet” je zagrmio i dobro sve protresao, a stih “Na stadion sam išao da se liječim”, danas može zvučati i “Na koncerte sam išao da se liječim” i da ipak ostanemo normalni koliko je god to moguće. Ostaje nam vidjeti još godinu dana što će biti s dugo čekanim koncertom na Šalati, nadajmo se da će se održati upravo onako kako je i zamišljen prije dvije godine. Bilo bi i zanimljivo da za iduću prigodu bend izvuče iz naftalina neke starije pjesme s nedavno reizdana prva dva albuma.

Nedjeljna nam je svirka donijela dobro uigrani i pomalo predvidljivi splet dobro poznatih hitova i koncertnih zicera, ali na kraju svi smo bili glasnici promukloga glasa.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 kune.

Hvala vam.

1.00 HRK - 0.13 € 5.00 HRK - 0.66 € 10.00 HRK - 1.33 € 20.00 HRK - 2.65 € 50.00 HRK - 6.64 € 100.00 HRK - 13.32 € 200.00 HRK - 26.54 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X