Miroslav Tadić i Yvette Holzwarth objavili album ‘Luka’

U prodaji je prvi zajednički album Miroslava Tadića & Yvette Holzwarth – ‘Luka’.

Miroslav Tadić i Yvette Holzwarth ‘Luka’

Tko god je barem jednom poslušao koncert dvoje iznimnih glazbenika, svjetski poznatog virtuoza na gitari Miroslava Tadića i jednako poznatu sjajnu violinisticu Yvette Holzwarth, svjedočio je glazbenoj magiji kojom svoju publiku jednostavno uvuku u melodije koje predstavljaju istinski užitak.

“Fascinira me njezino majstorstvo ne samo kao instrumentalistice, već i kao pjevačice i pjesnikinje, a njen osjećaj za glazbu našeg podneblja je posve izniman”, rekao je Miroslav Tadić o Yvette Holzwarth.

Zajednički koncerti diljem svijeta rezultirali su i njihovim prvim zajedničkim albumom “Luka” na kojem se nalazi deset obrada tradicionalnih pjesama istočne Europe.

“Obrade nikad ne podrazumijevaju lak zadatak: moraju se dovoljno razlikovati od originalne kompozicije, uz istovremeno čuvanje vidljivih detalja originala. Kada verzija uspije, umjetnik osvaja osjećaj sopstvenog autorstva u ostavrenoj obradi. Miroslav i Yvette nam ne nude maestralne izvedbe poznatog, nego sasvim nova djela zasnovana na vrijednostima za koja smo prethodno pogrešno vjerovali da su već dovoljno “obrađena””, napisao je poznati glazbeni kritičar Petar Peca Popović u predgovoru ovog izdanja.

Album je najavljen skladbom “Happy 13”, vedrom i optimističnom pjesmom baziranoj na tradicionalnom makedonskom plesu “Postupano oro” koje ima neobičnu metriku 13/8. Pjesmu prati jednostavan videospot, dvoje glazbenika posvećeni su instrumentima koje sviraju i zvuku koji proizvode. “Happy 13” za njih je, ali i sve koji je slušaju, zaista sretna trinaestica.

Album je snimljen u studiju Little House u Kaliforniji, naslovnicu krasi zanimljiv crtež Nevene Tadić, a likovno oblikovanje potpisuje Miranda Herceg.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X