Miroslav Tadić objavio album ‘Spavati, možda sanjati’

Objavljen je album ‘Spavati, možda sanjati’, jednog od najboljih svjetskih gitarista, Miroslava Tadića. Album sadrži obrade tradicionalnih uspavanki i istinskih evergreena u Miroslavovoj nadahnutoj interpretaciji te predstavlja easy-listening materijal za glazbene sladokusce, ali i sve koji se vole opustiti uz sjajnu glazbu.

Miroslav Tadić 'Spavati, možda sanjati'
Miroslav Tadić ‘Spavati, možda sanjati’

Na instrumentalnom albumu nalazi se 10 skladbi u minimalističkim, ali glazbeno iznimno nadahnutim aranžmanima Miroslava Tadića koji je i na ovom albumu pokazao da suvereno vlada instrumentom, udahnuvši svim skladbama emociju svojstvenu samo istinskim velemajstorima. Album je otvoren minijaturom “Čitavu noć slavulj…”, svojevrsnim hommageom neponovljivom Arsenu Dediću, koja slušatelja od prvog odsviranog tona uvodi u Miroslavov sneni svijet koji je podijelio sa publikom ovim albumom. Meditativne obrade tradicionalnih napjeva “Zvira voda” ili “Ako si pošla spat” te “Tiho noći” u kojima je naglašeno bogatstvo ovih tradicionalnih melodija gotovo su nestvarno relaksirajuće, a album, na kojem se nalazi i Arsenova svevremenska “Ofelija”, internacionalno poznate “Duerme Negrito” ili “Volcancito Dormido” posjeduje snagu da slušatelja na trenutak otrgne od stvarnosti te uvuče u svemir pravog artizma ovog gitarskog virtuoza.

Miroslav Tadić snimio je sve instrumente odsvirane na albumu koji je nastajao od studenog 2015. do ožujka 2017. u Little Room studiju u Kaliforniji. Album je popraćen sjajnim tekstom Zlatka Galla, a u fokusu grafičkog rješenja sjajne Mirande Herceg upravo je gitara, instrument koji Miroslav Tadić koristi kako bi nam otkrio nedosanjane predjele naših podsvjesti koju on svojim interpretacijama vješto dotiče.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh