Perfotormirana reportaža Marka Brecelja sa slovenske premijere ‘LP filma Buldožer – Pljuni istini u oči’

Jedan i jedinstveni Marko Brecelj odlučio je za Ravno do dna napisati reportažu o tome kako je on doživio premijeru filma o grupi Buldožer na kojoj se susreo i sa svojim starim kolegama. Cijeli događaj je i fotografirao.

Selfie s Majom Zrim, koja me častila čajem, a Arijanu kavom (Foto: Marko Brecelj)

U utorak, 20. lipnja poslijepodne, Miloš Kalusek je montirao “Odgovore na pitanja”. On, Arijana i ja izradili smo šest DVD-a, na dva su traileri-najavnice „Premijernoga paketa“ – „Obrednog darivanja“ i mog redateljskog debi-debakla, performiranog minimalističkog dokumentarnog mjuzikla „Brojanje ujesen“.

Navečer, na slovenskoj premijeri “LP filma Buldožer – Pljuni istini u oči” u režiji Varje Močnik, u ljubljanskom Kinu Dvor, stali smo svi živi članovi prve postave Buldožera na pozornici, usporedno, drug do druga, i sudjelovali u slabo vođenem razgovoru. Dao sam sedamnaestsekundnu izjavu za RTV SLO i ometao općinstvo Popovičevim centima koji su na njih letjeli u rojevima. Cente je potom skupljao sin redatateljice Varje Močnik. Malo ljudi je znalo da su kovanice dokaz darežljivosti Nebododirujućega.

Tu sam slučajno naletio na Borisa Belea (u crvenoj majici sa žutim srpom i čekićem) i na Andreja Veblea (desno, iza vremešnog vlasišta, s naočalama, u plavoj košulji). Oba gledaju u kameru, hvala im u ime Dodogovora (Foto: Marko Brecelj)

Viva Videnovič mi je izručila suglasnost autora filma za uporabu njihova djela u video dokumentu “Odgovori na pitanja”, Borut Činč mi je, pak, dao MOL-ovu plaketu za značaj Buldožera.

Hrvatske premijere „Brojanja ujesen“ i „LP filma Buldožer – Pljuni istini u oči“ bit će na 11. DORF-u, Primošten, 5-6. kolovoz.

Još jedna, slijeva, naprijed. Lijepo je nastupati u filmu koji zanima publiku (Foto: Marko Brecelj)

Povremeni modroglavi izdajnik interesa mladih tražim potporu bilo koje vrste kreativnim darežljivim osobama i nevladinim organizacijama. Moj telefon je: 00386 41 318245, naš mail je [email protected].

Slijeva nadesno: Veble (maše), Štefan Jež (prekrižene ruke), Borut Činč (bez harmonike), Boris Bele (pola koraka natrag, pogled nadolje). Posve desno je djevojka s Radio Stidenta koja je manjkavo vodila razgovor (Foto: Marko Brecelj)

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Izvješće

Idi na Vrh
X