Moskau ima novi spot ‘Finnegan’s Wake’, prvi singl s nadolazećeg albuma

Riječ je o prvom singlu s ploče ‘Love Supreme’ koju će bend predstaviti na svom koncertu u KSET-u 12. prosinca.

Moskau “Love Supreme”

Koprivničko-zagrebački bend Moskau najavljuje svoj novi album ‘Love Supreme’ novim spotom za singl “Finnegan’s Wake”. Autor spota je Nevio Smajić (http://nevideno.com/).

“‘Finnegan’s Wake’ je naslov stare irske balade koje su izvodili The Dubliners te braća Clancy, a ujedno je i ime posljednjeg romana Jamesa Joycea s kojim naša pjesma dijeli snolik narativ i elemente toka svijesti. Osim Joycea, u pjesmi se spominju i brojni drugi likovi iz povijesti, od Isusa i Džingis-kana, preko Williama Blakea, Richarda Burtona i Howarda Hughesa, pa do Jacka Kerouaca i naravno, Johna Coltranea, čiji se duh provlači kroz cijeli album,” objašnjavaju iz benda, te dodaju kako na ovoj, kao i na nekoliko drugih pjesama na ploči, gostuju “naši limeni prijatelji Igor Pavlica (truba) i Hrvoje Štefanić (trombon).”

Sam album donosi šest novih pjesama nadahnutih afričkom, američkom, afro-američkom, jazz, hip-hop i rock glazbom, što predstavlja priličan zaokret u odnosu na dosadašnji zvuk benda, a Moskau će ga uživo predstaviti na svom koncertu u KSET-u 12. prosinca.

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X