‘Most’ – još jedan singl Mayalesa s Katran Sessiona

Kod grupe Mayales rijetko stvari idu uobičajenim slijedom, tako ovi nagrađivani umjetnici za novi singl biraju pjesmu koja je prvotno imala remiksiranu verziju. Naime, ljetos je u eter puštena njihova suradnja s Nipplepeople – ‘Most (rework)’. Sada, gotovo šest mjeseci nakon te odlično primljene stvari na svjetlo dana izlazi ‘Most’, inače pjesma s njihova Porinom nagrađenog albuma ‘Simbol za sunce’.

Mayales

“Ušli smo u drugu godinu otkako je “Simbol za sunce” objavljen i s te distance jednostavno smo osjetili da “Most” zrači svježom energijom koju želimo podijeliti sa slušateljima. Sjajan Nipplepeople remiks koji je prošlo ljeto izašao sigurno će pomoći u prijemu kod publike. Inače, radi se o prilično različitim aranžmanima zbog čega vjerujemo u nadopunjavanje i dobar prijem obje verzije”, izjavio je frontman Mayalesa Petar Beluhan.

A baš je taj remiks prošlih tjedana uzburkao javnost jer je pjesma odbijena za nominacije za nagradu za Porin za aranžman jer članovi Nipplepeople nisu htjeli otkriti svoje identitete.

“Fora je kad dvoje glazbenika pod maskama samo svojom glazbom dignu “frku” pa usput propitaju neke stvari, poput Porinovog statuta. Ja vjerujem u dobronamjernost Porina, naprosto je glazba i umjetnost brža od nekih pravila koja su postavljena da zaštite i urede valorizaciju glazbe. Ništa strašno, remiks je došao do etera i slušatelja – a to je najbitnije”, zaključuje Beluhan.

Pjesma Most, kao i spot, dijelom su EP-a snimljenog prošle godine, a na kojem se nalaze još tri pjesme “Simbol za sunce”, “Među tajnim tajnama” i “Dođi tu”.
“Katran Session je snimljen u veljači 2018.godine, i to je jedan od Mayalesovih projekata na koje smo najponosniji. Htjeli smo pokazati čaroliju našeg koncertiranja uživo, kompleksnost aranžmana i virtuoznost glazbenika. Pjesma “Most” bila je jedna od četiri sretnice koje su se našle na popisu koji smo tada izvodili, jednostavno smo opčinjeni željom da sve to podijelimo sa što više slušatelja”, kaže Petar Beluhan i najavljuje još jednu live svirku i to u Zagrebu: “Da, 28.ožujka penjemo se na kultnu binu zagrebačkog KSET-a, kluba u kojem smo i započeli naš povratnički niz, ovaj put sa željom da potvrdimo formu pred ljetnu koncertu sezonu, ali i da predstavimo nekoliko iznenađenja, noviteta koje ćemo uskoro i objaviti.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X