‘Motor, loza, kuhača’ – David Skoko u novom gastro-putopisnom showu

Od 4. listopada na 1. programu HRT-a.

David Skoko (foto: Samir Cerić Kovačević)

‘David Skoko: motor, loza, kuhača’, nova kulinarsko-putopisna emisija chefa Davida Skoke od 4. listopada počinje s prikazivanjem na 1. programu HRT-a. U narednim tjednima jedan od naših najuspješnijih chefova vodit će vas u domove najistaknutijih domaćih vinara – od Slavonije i Baranje, Zagorja i Plešivice do Zadra, Krka, Pelješca te Istre. Tijekom devet epizoda serijala, Skoko će otkriti lokalne zanimljivosti i raznolike priče o najuspješnijim vinarskim projektima Hrvatske, a usput će, naravno, i – kuhati.

Kulinarsko-putopisna avantura počinje od juga i poluotoka Pelješca gdje nas Skoko vodi u posjet vinarskim obiteljima Matuško i Šegović.

‘David Skoko: motor, loza, kuhača’ zanimljiva je kombinacija dokumentarne serije i zabavnog formata koji uključuje gastronomiju, enologiju, putopis, sve to predvođeno neizostavnim i autentičnim šarmom Ribareva sina – Davida Skoke. Vinarije su redom obiteljski angažmani, uključeni su svi članovi obitelji i svatko ima svoju ulogu. Riječ je o Vinarijama Matuško i Edivo na Pelješcu, Degarra u Zadru, Tomac na Plešivici, Bolfan u Zagorju, Krauthaker u Kutjevu, Damjanić u Poreču, Kozlović u Momjanu (Istra), Gerštmjaeru Zmajevcu (Baranja) te Katunar Estate Winery na Krku.

Vinari će mu pojasniti posebnosti svojih terroira – okusa i mirisa rodnog kraja grožđa na koji utječe kombinacija klime, tla i terena na kojem se ono uzgaja. Prateći Skokine pustolovine moći ćete saznati zašto je strma lokacija pelješkog Dingača idealna za uzgoj plavca malog, kako se vino čuva na dnu mora umjesto u podrumima, način na koji su istarski vinari angažirali zajednicu da bi potaknuli razvoj vinarstva, sve o snažnoj tradiciji podrumarstva u osunčanoj Baranji i mnogo drugih zanimljivih pojedinosti.

Serijal nastaje u režiji istaknutog autora Radislava Jovanova Gonze te u produkciji kuće Cobra Chicks, dok su autorice Inja Korać i Tanja Tušek. Direktor fotografije je Toni Renaud, a snimatelj druge kamere Radislav Jovanov Gonzo. Montažu potpisuju Anita Jovanov, Tomislav Pavlic i Žarko Korać.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X