Mrave Brojim oslobodili ‘Tijelo’ po uzoru na drevno kazalište sjena

Riječki kolektiv Mrave Brojim do sad su se javnosti predstavili s dva singla i pratećim video spotovima za ‘Moje pleme’ i ‘Alkohol’, kojim su u rujnu s još 13 pjesama ušli u finale prestižne nagrade Milana Mladenovića 2020.

Mrave brojim ‘Tijelo’

S nadolazećeg albuma prvijenca “Zemlja Kamenog Bizona” odlučili su osloboditi i iznijeti na Sunce i treći singl “Tijelo” – ono što zaista posjedujemo, zavodljivo obličje sa sjenom i temperaturom, koje pleše i pleše i ne može stati.

“S obzirom na to da smo u ovim psihotičnim vremenima svakodnevno izbombardirani raznim informacijama i dezinformacijama, lako se izgubiti u svoj toj galami, svjetlu i prostoru kroz koji se nekontrolirano i prebrzo krećemo. Stoga smo ovaj spot odlučili napraviti jednostavnim, samo s osnovnim elementima svjetla i sjene, bez suvišnih i ometajućih detalja kako bi se lakše fokusirali na ono što je bitno, a to je glazba i pokret. Htjeli smo stvoriti trenutak u kome možeš predahnuti i zaplesati pa smo ga realizirali po uzoru na drevno kazalište sjena”, poručuju Mrave Brojim.

U realizaciji spota pomogli su im mladi glumci Tonka Mršić i Martin Grđan, ali i njihov najmlađi obožavatelj Tin Valušek, a sve se odvijalo pod budnim okom i kamerom Igora Modrića.

Osim uobičajene postave i njihove stalne suradnice Katie Juroš (aka Sanjivo Pjevojče) kao back vokala, sudjelovao je i poznati jazz saksofonist Denis Razumović Razz.

Mrave Brojim su Gospođo Pitomi (vokal, el. gitara, programiranje), Zoki Oktava (klavijature, bass gitara), Sunce Mamino (bubnjevi, udaraljke), Gospodin Morski (raža, vlastoručno izrađen instrument).

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X