MTV i Ice Cube vraćaju kultni ‘Celebrity Deathmatch’

Tučnjava animiranih glinamolastih celebrity figura emitirala se u dva navrata, prvo od 1998. do 2002., a onda kratko i od 2006. do 2007., kada je show potpuno nepravedno i ugašen.

  • 29
    Shares
‘Celebrity Deathmatch’, okršaj Chrisa Rocka i ‘The Rocka’ Johnsona 2007. u epizodi ‘Stand Up or Smack Down’ (izvor: YouTube)

MTV i Ice Cube vraćaju ‘Celebrity Deathmatch’ na male ekrane. Za sve one koji su odrastali tijekom 90-ih i palili MTV, nesumnjivo, popkulturna vijest dana. No za one koji ne znaju, riječ je o animiranom showu koji je različite pjevačke, glumačke i ostale zvijezde prikazivao kao figurice od glinamola koji su pritom i izrazito nasilne, posjeduju impozantne hrvačke vještine i svoje međusobne nesporazume riješavaju isključivo u hrvačkom ringu. Show je vrlo temeljito kopirao tadašnji WCW i WWE, profesionalne hrvačke federacije koje su upravo u tom periodu kasnih 90-ih godina bile na vrhuncu svoje popularnosti i slave.

U periodu od 1998. do 2002. godine emitirano je ukupno 75 epizoda, a onda poslije u pokušaju ponovnog ustoličenja emisije, od 2006. do 2007. tek 16 epizoda.

No sada je MTV Studios potvrdio da se kultna emisija vraća na i to ovoga puta ojačana i Ice Cubeom kao izvršnim producentom koji će se tako pridružiti kreatorima serije Ericu Fogelu, Jeffu Kwatinetzu i Benu Hurwitzu. Nove epizode početi će se emitirati u tjednom formatu 2019. godine. Streaming platforma i TV kuća na kojoj će se emitirati serija još uvijek nije odabrana.

“Celebrity Deathmatch” su bili “memeovi” prije “memeova”, objasnio je jezgrovito predsjednik MTV-a, VH1-a i CMT-a, Chris McCharthy, “Ponovno ćemo na smiješan, zabavan način napasti često pretjeranu retoriku današnjih zvijezda i smjestiti ju tamo gdje pripada – u hrvački ring.”

  • 29
    Shares

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X