Mudri Brk Festival objavio prva imena

U Jelsu stižu Irena Žilić, Miriiam, Ministranti i Banana zvuk.

Mudri Brk Festival

Mudri Brk Festival će se održati za vikend 29. i 30. srpnja 2022. godine u Ljetnom kinu u Jelsi na najsunčanijem hrvatskom otoku Hvaru. Ideja je predstaviti neke bendove koji su na Mudri Brk labelu te bendove koje volimo i cijenimo, a riječ je uglavnom o mlađim bendovima koji njeguju indie, alternativni, rock i pop izričaj. Ideja festivala je da bendovima i publici bude lijepo, da nema pretencioznosti i žurbe, da se ljudi naslušaju dobre muzike, odmore, okupaju i čuju nešto novo.

Prva imena na Mudri Brk festivalu su Irena Žilić, Miriiam, Ministranti i Banana Zvuk.

Irena Žilić jedna je od najtalentiranijih i najuspješnijih hrvatskih kantautorica. Prošle godine legendarni bend Morcheeba je objavio obradu Ireninog singla “The Moon” za kojeg je snimljen i video spot te je singl uvršten i na njihov deseti studijski album “Blackest Blue”. Pjesme joj se vrte po cijelom svijetu, od britanskog BBC-a do američkog KEXP-a, s Morcheebom je bila na talijanskoj i britanskoj turneji, a iza sebe ima nominacije za Porin i Rock&Off te osvojenu nagradu “Pop&Off” na nezavisnoj glazbenoj novinarskoj nagradi “Rock&Off”. Zadnje što je objavila je sjajan EP “Small Hours”.

Zagrebačka kantautorica Miriiam je prošle godine objavila album prvijenac “Call Me Up” u izdanju prijateljskih diskografskih kuća Basic & Rough i Mudri Brk. Album je proglašen jednim od najboljih albuma 2021. godine od strane kritike, a na nezavisnoj glazbenoj novinarskoj nagradi Rock&Off osvojila je nagradu “Veliki prasak godine” za debitanticu godine. Osim kritike, voli je i publika jer je samo na Spotifyu njen album preslušan preko 150.000 puta.

Ministranti su rokenrol bend predvođeni Draženom Baljkom – gitarom Leta 3, s Robertom Šušom za mikrofonom, Voljenom Korićem na bubnjevima i Vedranom Vučkovićem na bas gitari. Nastali su u špici lockdowna i sveopće društvene i medijske histerije kad su se zavukli u jednu riječku garažu s ciljem da stvaraju rock glazbu. Samoprozvali su se Ministrantima i tvrdoglavo nastavili služiti rock’n’rollu, povremeno poštujući razmak od 2 metra. Početkom godine predstavili su se ironičnim singlom “Rock je mrtav”, a nedavno su objavili i hvaljeni singl “Minuta”. Za Jelsu pripremaju odsvirati cijeli debut album koji će biti objavljen nakon što se sunce, more i turisti povuku kućama.

Banana Zvuk su splitski producentski duo, DJ i MC dvojac kojeg čine Luka Barbić (TBF) i Ivan Yuri Jurić (ST!LLNESS), koji vrte tu slatku i plesnu reggae, hip-hop, rap, dub, drum’n’bass, dancehall i jungle glazbu. Od 2006. godine šire ljubav prema ljudima i svim oblicima roots glazbe. Iza sebe imaju hvaljene albume “Split Banana” koji je bio nominiran za album godine od strane prestižnog europskog portala za reggae glazbu Reggaeville i aktualni album “Roba”, kompilacijsko izdanje “Re-Shake!” te remikseve singla “Legaliziraj” objavljenih na osam singlica. Osvojili su nagradu Ambasador u kategoriji Najbolji dub/reggae selektori u Hrvatskoj.

Cijena karata je 50 kn za jedan dan, 70 kn za dva dana. Karte će biti u prodaji isključivo na ulazu u Ljetno kino. Ako je nekome baš napeto, može napraviti rezervaciju na [email protected] s naslovom

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X