Mumford & Sons u utrci za najprodavaniji album godine u SAD-u

‘Babel’, novi album britanskog benda Mumford & Sons u prvom tjednu prodaje potukao je svu ovogodišnju konkurenciju i postigao tiražu koju je u prvom tjednu posljednji put imao album ‘Black Ice’ grupe AC/DC 2008. godine.

Mumford & Sons (Foto: Mumfordandsons.com)

Londonski folk sastav Mumford & Sons svojim drugim albumom izvršio je prodajni blitzkrieg u SAD-u. Prema podacima Billboarda, „Babel“, drugi album grupe prošlog tjedna je na američkom teritoriju prodan u preko 600.000 primjeraka. Čime je premašio sve ovogodišnje glazbenike koji su se našli na prvom mjestu podaje recentnih albuma u prvom tjednu objavljivanja, točnije Pink, Madonnu i Justina Biebera. Bieberov album „Believer“ je do objavljivanja albuma „Babel“ bio najprodavaniji u prvom tjednu s 347.000 primjeraka. Mumford & Sons prodali su duplo više fizičkih primjeraka.

„Babel“ je također izbio na drugo mjesto najbolje prodaje svih vremena albuma u digitalnom obliku u prvome tjednu. Ispred Mumford & Sonsa je samo Lady Gaga i njen „Born This Way“ koji je svojevremeno u prvom tjednu prodan u 662.000 digitalnih kopija.

U međuvremenu „Babel“ na domaćem britanskom tržištu nije uspio u prvom tjednu skočiti na prvo mjesto po prodaji iako je prodano 90.000 primjeraka, naime pretekao ga je „Battle Born“ grupe The Killers koji je s 94.000 prodanih primjeraka postao najbrže prodavani album u prvom tjednu ove godine u Velikoj Britaniji.

Mumford & Sons najavili su britansku i irsku turneju za studeni ove godine na kojoj će dio koncerata izvoditi u teatrima, a dio u arenama.

Saznajte više: Mumford & Sons ‘Babel’ – bendžo je opet u modi

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X