Mumford & Sons u utrci za najprodavaniji album godine u SAD-u

‘Babel’, novi album britanskog benda Mumford & Sons u prvom tjednu prodaje potukao je svu ovogodišnju konkurenciju i postigao tiražu koju je u prvom tjednu posljednji put imao album ‘Black Ice’ grupe AC/DC 2008. godine.

Mumford & Sons (Foto: Mumfordandsons.com)

Londonski folk sastav Mumford & Sons svojim drugim albumom izvršio je prodajni blitzkrieg u SAD-u. Prema podacima Billboarda, „Babel“, drugi album grupe prošlog tjedna je na američkom teritoriju prodan u preko 600.000 primjeraka. Čime je premašio sve ovogodišnje glazbenike koji su se našli na prvom mjestu podaje recentnih albuma u prvom tjednu objavljivanja, točnije Pink, Madonnu i Justina Biebera. Bieberov album „Believer“ je do objavljivanja albuma „Babel“ bio najprodavaniji u prvom tjednu s 347.000 primjeraka. Mumford & Sons prodali su duplo više fizičkih primjeraka.

„Babel“ je također izbio na drugo mjesto najbolje prodaje svih vremena albuma u digitalnom obliku u prvome tjednu. Ispred Mumford & Sonsa je samo Lady Gaga i njen „Born This Way“ koji je svojevremeno u prvom tjednu prodan u 662.000 digitalnih kopija.

U međuvremenu „Babel“ na domaćem britanskom tržištu nije uspio u prvom tjednu skočiti na prvo mjesto po prodaji iako je prodano 90.000 primjeraka, naime pretekao ga je „Battle Born“ grupe The Killers koji je s 94.000 prodanih primjeraka postao najbrže prodavani album u prvom tjednu ove godine u Velikoj Britaniji.

Mumford & Sons najavili su britansku i irsku turneju za studeni ove godine na kojoj će dio koncerata izvoditi u teatrima, a dio u arenama.

Saznajte više: Mumford & Sons ‘Babel’ – bendžo je opet u modi

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X