My Buddy Moose – novi singl i koncertna proslava 10. rođendana

Nakon lanjskog, trećeg po redu albuma ‘Shine! Shine! Shine!’ s kojim su pokupili hvalospjeve kritike i publike te ga predstavili nizom koncerata po zemlji i inozemstvu, riječka americana skupina My Buddy Moose kreće sa snimanjem materijala za novi album kojeg najavljujeu singlom ‘My People’.

My Buddy Moose (Foto: Iva Kraljević)

Pjesma je snimljena u studiju G.I.S., snimatelj je Matej Zec, a produkciju potpisuju sami članovi benda. Luka Benčić je autor glazbe i teksta, a aranžman su zajednički osmislili moosovci Benčić, Matko Botić, Jasmin Đečević i Ištvan Širola. Pored njih, na ”My People” gostuje dječji zbor kojeg čine Annely, Ema, Lea, Dino, Jakov, Eva i Ela.

O novom singlu, autor Luka Benčić kaže: ”U želji da budem pretenciozan mogu samo reći da se radi o jednoj klasičnoj ljubavnoj priči s elementima nadnaravnog. Inspiracija su mi bili film ”Solaris“ Andreia Tarkovskog, spisateljske tehnike Williama S. Burroughsa, gitaristički pastiši Richarda Lloyda i mediteranski pejsaži čiju kompatibilnost s imaginarijem američkih pustinja istražujem. Djeca su sjajno upotpunila samu završnicu koja zaziva dugo i neizvjesno putovanje svemirskim brodom, odnosno povratak kući.”

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=XlSbZrpO9OM[/youtube]

Nakon singla ”My People”, kojim obilježavaju deset godina postojanja, My Buddy Moose se u listopadu povlače u studio, gdje će raditi na novom albumu čija se objava očekuje iduće godine. Premijeru singla i pretpremijeru novog materijala MBM će upriličiti u riječkom klubu Klub na Trsatu, gdje će nastupiti u petak, 19. listopada, a 5. prosinca My Buddy Moose nastupit će u Tvornici Kulture u sklopu Sonic Bullets Festival.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X