Na Dan žena objavljeni memoari Mire Furlan u audio izdanju

Od odrastanja i uspješne karijere u Jugoslaviji, do emigracije i Hollywooda, turbulentan život glumačke ikone ispisao je roman. Book&zvook biblioteka objavila je 1. dio memoara Mire Furlan ‘Voli me više od svega na svijetu’ u trajanju od 13 sati i 24 minuta koje čita čita: Tajana Petrović Čemeljić.

Mira Furlan ‘Voli me više od svega na svijetu’

Glumica i umjetnica Mira Furlan rođena je 1955. u Zagrebu. Karijeru je započela na kazališnim daskama zagrebačkog HNK, a na malim ekranima pojavila se u “Velom mistu” tumačeći lik Kate. Već krajem sedamdesetih stekla je slavu širom Jugoslavije.

Karizmatična prisutnost na ekranu donijela joj je dvije Zlatne arene za uloge Enke u filmu „Kiklop” i Jaglike u „Lepoti poroka”, dok „Otac na službenom putu” u kojem je igrala jednu od glavnih uloga ima nominaciju za Oskar.

Samo godinu nakon što je primila najvažniju hrvatsku kazališnu nagradu „Dubravko Dujšin”, prozvana je izdajicom jer je na kazališnom festivalu BITEF u Beogradu izvela predstavu “L’Illusion Comique”. Nakon otkaza u matičnom kazalištu i prijetnji smrću, 1991. zajedno sa suprugom, redateljem Goranom Gajićem, odlazi u SAD gdje gradi internacionalnu karijeru. Snimanje popularnih serija “Babylon 5″ i „Izgubljeni” donijeli su joj globalnu slavu.

Od rocka i jazza do crkvenog zbora, Mira Furlan svoju kreativnost i umjetničku strast znala je izraziti i kroz glazbu. Snimila je nekoliko albuma, pjevala u bendu Le Cinema, a jednog ljeta pridružila se Vladi Divljanu na turneji.

Mira Furlan svoje je memoare u kojima opisuje turbulentan životni put dovršila pred preranu smrt. Knjigu je posvetila sinu.

Prvi dio autobiografije od danas slušajte kao audio knjigu, a uskoro dolazi i nastavak.

>> Kupite audio knjigu Mira Furlan “Voli me više od svega na svijetu”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X