Na rođendan Vlade Divljana Croatia Records i PGP RTS reizdali raritetni album ‘Lutka koja kaže ne’

‘Srećan ti rođendan, žele bube i ptice, i njima je srećan dan – srećan ti rođendan’, kaže refren pjesme ‘Srećan ti rođendan’ koju je prije 28 godina napisao Vlada Divljan, legendarni frontmen Idola i jedan dio Fantastične četvorke zvane Vlada, Gile, Piko & Švaba.

Vlada, Gile, Piko & Švaba ‘Lutka koja kaže ne’

Vlada bi danas proslavio 61. rođendan. Napustio nas je prije četiri godine, a tuga nikada nije prestala. Izdanje “Lutka koja kaže ne”, na kojem je Vlada autorski pokazao svoju briljantnost, od 1991. godine do danas, spletom okolnosti, nije dobilo svjetla reflektora kakva zaslužuje. Stoga je Croatia Records u suradnji s PGP RTS-om, a uz potporu Srđana Gojkovića Gileta, Ivana Pika Stančića i Zorana Radomirovića Švabe odlučila remasterirati i reizdati ovaj raritetni album.

Vlada, Gile, Piko & Švaba (Izvor: privatni album Pika Stančića)

“Materijali su prošli nezapaženo kao žrtva neke životne situacije i vremena u kojem je nastajao. No, postoje obožavatelji koji se kunu u album i koji s vremena na vrijeme priđu na nekom koncertu te pričaju o njemu i pitaju se zašto se ne objavi na CD-u. I sada konačno poslije toliko godina stigla je prilika da se on u nekom normalnijem vremenu pojavi”, izjavio je povodom ponovnog objavljivanja albuma Srđan Gojković Gile.

“Vlada je jako puno dao sebe ovom albumu i ta nesretna okolnost da se on oprosti od nas još je samo pojačala želju da se materijal objavi, te da ljudi koji vole i kupuju glazbu imaju još jedan kapitalan primjerak u svojoj kolekciji”, izjavio je Piko Stančić.

Vlada, Gile, Piko & Švaba (Izvor: privatni album Pika Stančića)

“Croatia Records nedavno ponovno oživljava prednovovalnu grupu Zvuk ulice pa na jednom mjestu možemo vidjeti glazbene velikane kao što su Zdenko Kolar i Kokan Popović iz Idola, te producent Dušan Kojić Koja. Kao da je to bio okidač za nešto potpuno neočekivano, oživljavanje nekih starih materijala koji su izvađeni doslovno iz naftalina, prisjećanje na neka stara vremena i skidanje crnog vela s jugoslavenske rock scene…38 godina kasnije Vlada, Gile, Piko & Švaba ipak i dalje žive, glazbom, svevremenskim pjesmama koje će komunicirati s nekom mlađom generacijom. Pjesme su se duhom vratile na pozornicu, a originalna glazba konačno završava na fizičkom izdanju koje ova Fantastična četvorka i zaslužuje, doduše u modernom formatu, ali obogaćenom, baš kao što su oni obogatili regionalnu glazbenu scenu svojim prisustvom već desetljećima.” – piše u knjižici Nikola Knežević, urednik izdanja.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X