Najavljen dokumentarac ‘Butthole Surfers: The Hole Truth and Nothing Butt’

Jedan od najluđih rock bendova, ako ne i najluđi, najavio je dokumentarni film za 2025. godinu.

‘Butthole Surfers: The Hole Truth and Nothing Butt’

Bend je eksplodirao na underground glazbenoj sceni 1980-ih, oduševljavajući publiku dok su stvarali jedan od najzapanjujućih nadrealističkih rock and roll spektakla ikad. Njihovo ime bilo je izazov tadašnjem konzervativnom, homofobnom Reaganovom društvu. Radikalno uključivi, pomicali su granice umjetničkog izraza i načina života.

Živjeli su na rubu – nomadski art-punk pioniri na beskonačnoj turneji, šireći svoju umjetnost kultnoj sljedbi. Njihovo ime bilo je šokantno u početku, no deset godina kasnije bilo je izgovarano na nacionalnoj televiziji.

Insideri su uvijek znali njihovu važnost: Perry Farrell ih je pozvao na prvi Lollapalooza festival, John Paul Jones iz Led Zeppelina producirao je njihov prvi album za veliku diskografsku kuću, a njihovi obožavatelji su neki od najutjecajnijih svjetskih umjetnika.

Pogledajte trailer (zabranjeno za mlađe od 18 godina)

A ovdje ne pitaju za godine

Na službenoj stranici benda u važnosti dokumentarca koji nosi naziv: “Butthole Surfers: The Hole Truth and Nothing Butt” stoji: Kako vrijeme odmiče, moramo ispričati priču benda i učvrstiti njihovo mjesto u povijesti.”

Nadalje stoji: Ovaj dokumentarac ispričat će priču na tri razine:

1. Šira slika. Kako se američki post-punk pokret uzdigao početkom 80-ih u prkos Reaganizmu.

2. Priča samog benda. Kako su dva studenta računovodstva s Trinity Collegea našli solidarnost u svom čudaštvu, regrutirali slične “neprilagođene” članove benda – queerove, čudake i nekonformiste poput performans umjetnice Kathleen Lynch – i krenuli na jedno od najradikalnijih rock putovanja svih vremena. Ovaj bend, s izrazito nekomercijalnim imenom, izvršio je veliki utjecaj na bendove poput Nirvane i čak imao hit broj jedan u SAD-u.

3. Ljudska priča. Intiman pogled na pjevača Gibbyja Haynesa, gitarističkog virtuoza Paula Learyja, i bubnjare Teresu Nervosa i Kinga Coffeyja – četiri američka originala s osobnim pričama koje će zadiviti i iznenaditi publiku.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X