Najgori tjedan prodaje albuma svih vremena u SAD-u

Razlog je poznat. Koronavirus.

Vinilne ploče

Obustavljeni su svi poslovi i aktivnosti koji nisu nužno povezani s preživljavanjem tijekom pandemije koronavirusa. Svi su u svojim domovima u samoizolaciji. Kao posljedica u SAD-u se dogodio najgori tjedan prodaje glazbenih albuma otkad se ta prodaja službeno prati.

Billboard izvještava da je prodaja albuma u svim formatima pala za 29% na 1,52 milijuna prodanih primjeraka ukupno u prošlom tjednu, što je najniže otkad Nielsen prati prodaju nosača zvuka od 1991. godine, ali vjerojatno i otkad je album kao format stekao širu popularnost u 60ima XX stoljeća.

Prodaja fizičkih primjeraka dakako je najgora. Ona bilježi pad od čak 36 % (979.000 prodanih primjeraka), a to je prvi put u povijesti da se dogodilo da je prodaja fizičkih kopija u SAD-u pala ispod milijun primjeraka u jednom tjednu. Pad je bio značajan i u tjednu prije kad je prodano 1.050.000 primjeraka.

 

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X