Nakon natječaja klub Palach dodijeljen na korištenje Udruzi Ri Rock na 10 godina

Za upravljanje legendarnim riječkim klubom ukupno se javilo tri ponuđača na natječaj koji je bio raspisan krajem prošle godine.

Palach, Rijeka (Foto: Mara Prpić / Wikipedia)

Glavni uvjet bio je da se na natječaj mogu prijaviti samo udruge i umjetničke organizacije. Pored Ri Rocka, na najtečaj su se prijavili udruga Riječki kulturni urbani pokret (RiKUP) i ustanova Koncertna dvorana Tvornica kulture, ali Tvornica kulture nije ispunila formalne uvjete natječaja s obzirom na to da natječaj nije bio namijenjen ustanovama, stoji na službenim internetskim stranicama Grada Rijeke.

Na istim stranicama je i obrazloženje Povjerenstva za dodjelu prostora kulture na korištenje, kojeg čine dva predstavnika kulturnih vijeća Grada Rijeke, dva predstavnika izvaninstitucionalne scene, te jedan predstavnik Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje, kulturu, sport i mlade: “Udruga Ri Rock dostavila je cjelovitu prijavu s raznovrsnim programskim aktivnostima i profesionalno razrađenim financijskim planom djelovanja za buduće zahtjevno programsko i infrastrukturno funkcioniranje kluba Palach.”

Udruga Ri Rock je tako na deset godina dobila na korištenje prostor Palacha ukupne površine 613 kvadratnih metara za obavljanje kulturnih djelatnosti, konkretno za kulturno i umjetničko stvaralaštvo, produkciju, distribuciju, edukaciju i sudjelovanje u kulturi koje je usmjereno razvoju i poticanju urbane kulture s posebnim naglaskom na mlade.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Tags:

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X