Nanovo snimljeni ‘The Dark Side of the Moon Redux’ Rogera Watersa izlazi u listopadu

Izlazi 6. listopada.

Roger Waters “The Dark Side of the Moon Redux”

Već se pričalo da je to napravio, ali kako bi proslavio 50. godišnjicu Pink Floydovog “The Dark Side Of The Moon” Roger Waters je službeno najavio “The Dark Side Of The Moon Redux”, svoj hommage originalu.

Waters kaže: “Kad smo snimili ogoljene pjesme za ‘Lockdown Sessions’, 50. obljetnica izdanja ‘The Dark Side Of The Moon’ nazirala se na horizontu. Palo mi je na pamet da bi ‘The Dark Side Of The Moon’ mogao biti prikladan kandidat za sličnu preradu, djelomično kao posvetu originalnom radu, ali i za ponovno obraćanje političkoj i emocionalnoj poruci cijelog albuma. Raspravljao sam o tome s Gusom i Seanom, a kad smo se prestali hihotati i vikati jedan na drugoga da smo ludi, odlučili smo se toga prihvatiti. Ispalo je stvarno odlično i veselim se da će ga svi čuti. Nije zamjena za original koji je, očito, nezamjenjiv. Ali to je način da se sedamdesetdevetogodišnjak osvrne unazad preko pedeset godina unazad u oči dvadesetdevetogodišnjaka i kaže, da citiram pjesmu o svom ocu, “Dali smo sve od sebe, održali smo njegovo povjerenje, naš bi tata bio ponosan na nas”. A to je i način da odam počast snimci na koju Nick, Rick i Dave i ja imamo puno pravo biti vrlo ponosni.”

Ranije ove godine, SDE je bio na Dolby Atmos reprodukciji originalne verzije “The Dark Side of the Moon”, kada je novinar Paul Gambaccini pitao Nicka Masona što misli o Rogerovoj novoj verziji. “Iritirajuće, apsolutno je briljantno”, odgovorio je bubnjar.

Album je dostupan na CD-u i vinilu, a tu je i Amazonov ekskluzivni 2LP ljubičasti vinil, plavo vinilno izdanje samo za nezavisne prodavaonice, a JPC u Njemačkoj ima bijelu vinilnu verziju.

“The Dark Side of the Moon Redux” bit će objavljen 6. listopada 2023. putem Cooking Vinyla.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X