Nastavlja se sapunica s Grammyima: Izvršni direktori industrije traže konkretne akcije

Nakon što smo već pisali o otvorenom pismu kojeg su neposredno nakon završetka ovogodišnjih Grammya na adresu Recording Academya poslale žene iz rukovodećih pozicija Sonya, Universala i Warnera, sada su na konkretne akcije protiv Portnowa i organizacije pozvali i njihovi muški pandani.

Recording Academy i Grammy

Podsjetimo, Alessia Cara bila je jedini ženski izvođač koji je na ovogodišnjim Grammyima pokupio nešto konkretniju nagradu, onu za najboljeg novog izvođača, dok je Lorde ostala kao jedina nominirana za album godine, a da nije pozvana u sklopu manifestacije odraditi solo nastup.

Nakon dodjele nagrada, predsjednik Recording Academya Neil Portnow, organizacije koja stoji iza Grammya, pozvao je žene da moraju ‘ubrzati’ žele li se ovjenčati nagradama kao njihovi muški kolege.

Utjecajne žene iz industrije, mnoge od njih i izvršne direktorice u kućama kao Sony, Universal i Warner nakon toga su uputile dva otvorena pisma, između ostalog i ono u kojem navode da je Recording Academy ‘debelo pregazilo vrijeme’. Sada su i njihovi muški pandani, kako piše Variety, reagirali na poruku, kako ističu ‘iz solidarnosti sa ženama koje su uputile pismo Recording Academyu vezano uz rodnu diskrepanciju u kojem traže značajne i temeljite promjene unutar same organizacije’. O konkretnim imenima direktora zasad nema informacija.

Ipak u statistici koja se navodi ističe se da su između 2013. i 2018. godine čak 90 posto Grammy nominacija okupirali muškarci, nadalje ističu kako je uloga Recording Academya, između ostalog i ta ‘da reflektira čitavu glazbenu industriju od naroda za narod’.

Nadalje se navodi kako su ‘mane u strukturi Recording Academya dovele do sistemskih problema u selekciji nominiranih i konačnih laureata’ i ‘kako je sada vrijeme da se Recording Academy pokaže transparentan i reformira svoju člansku bazu na način koji će istinski zrcaliti rodne i kulturalne razlike u našem društvu.’

Nakon što je Portnow već najavio osnivanje nezavisne radne skupine koja će se baviti (ne)zastupljenosti žena na Grammyima, iz Recording Academya još se nisu oglasili povodom novih istupa.

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X