Natali Dizdar u suradnji s članovima grupe Porto Morto snimila ‘Zadnji dan ljeta’

Nakon projekta BETI Natali Dizdar predstavlja još jedan samostalni singl. I ovaj put upustila se u novu glazbenu avanturu, pa je pjesmu ‘Zadnji dan ljeta’ snimila s novom producentskom ekipom, dvojkom iz grupe Porto Morto – Rokom Crnićem i Hrvojem Klemenčićem.

Natali Dizdar ‘Zadnji dan ljeta’

Natali Dizdar objasnija je svoju suradnju s Crnićem i Klemenčićem: “Rijetko se na našoj sceni dogodi da se pojavi netko s novim zvukom, a da pri tom nađe put do šire publike kao što je to u slučaju Porto Morto. Hrvoje je sa mnom u bendu već dugi niz godina, a otprilike toliko dugo smo i pričali i dogovarali se za ovu suradnju. Stvari su se spontano poklopile negdje krajem prošle godine, svi smo bili u nekoj inspirativnoj fazi, a i valjda nas je pandemija sve malo pogurala da budemo hrabriji s eksperimentiranjem. Osim toga, dečki su pravi gentlemeni i nije trebalo puno da me osvoje.”

Osim što govori o zadnjem danu ljetu, pjesma, objašnjava Natali, ustvari povlači paralelu između kraja ljeta i kraja ljetne ljubavi.

“Pjesma svoju inspiraciju nalazi u jednom utopijskom komadiću stvarnosti i osjećaju slobode koje ljeto donosi. Vrijeme kad rezimiramo svoja iskustva i otvaramo se nekim novim. Trajanje ljeta je u pjesmi poistovjećeno i s trajanjem jedne ljubavne priče, pa ‘Zadnji dan ljeta’ obilježava njen kraj. Ipak, ljeto dolazi i iduće godine jer znamo da prave ljubavne priče nikad ne završe, a ljetne ljubavi se ne zaboravljaju. Ukratko, atmosferu bih opisala kao onu jednu ljetnu romansu koje se sjećate do kraja života”, kazala je Natali.

I baš zbog toga što je ljetna ljubav nešto univerzalno i bezvremensko spot koji je režirao Filip Dizdar se igra motivima drevnih kultura kada je čovjek bio možda malo povezaniji sa svijetom oko sebe, ali i sa svojim osjećajima. Snimanje spota bilo je posebno zahtjevno, ali i ovaj put sestrinsko-bratski odnosi iznijeli su odličnu vizualnu pratnju pjesme.

“S Filipom sam radila i prošli spot, ali ovaj put je suradnja bila puno dinamičnija i izazovnija s obzirom na to da sam se morala penjati po stijenama u svilenoj haljini i s perjanicom na glavi, na 30 stupnjeva i s dimom koji je otežavao disanje, što redateljskom oku nije bilo bas u fokusu, ali nas bratsko sestrinski odnos je sve to stoički izdržao.” – govori nam Natali i dodaje: “Zapravo smo se svi zabavljali na setu jer je dan bio baš kao iz pjesme, nebo bez oblačka, na prekrasnoj plaži Zala na Krku, a neki su se uspjeli i okupati. Osim Filipa koji je režirao spot, Roka Crnića koji je bio u funkciji generalnog asistenta od samog početka, na setu je bio i rođak Stipan u ulozi tajanstvenog lika o kojem se u pjesmi pjeva, a s kojim je uvijek posebno zabavno i anegdota ne nedostaje. Navečer smo imali i jednu magičnu situaciju u trenutku kad smo se spremali za odlazak, kad se iza stijene neočekivano pojavio pun mjesec zbog kojeg smo na kraju ostali i snimili neke od završnih scena.”

Želimo da naš sadržaj bude otvoren za sve čitatelje.
Iza našeg rada ne stoje dioničari ili vlasnici milijarderi.
Vjerujemo u kvalitetno novinarstvo.
Vjerujemo u povjerenje čitatelja koje ne želimo nikad iznevjeriti.
Cijena naše neovisnosti uvijek je bila visoka, ali vjerujemo da je vrijedno truda izgraditi integritet kvalitetnog specijaliziranog medija za kulturu na ovim prostorima.
Stoga, svaki doprinos, bez obzira bio velik ili mali, čini razliku.
Podržite Ravno Do Dna donacijom već od 1 €.

Hvala vam.

1.00 € 5.00 € 10.00 € 20.00 € 50.00 € 100.00 € 200.00 €


Donacije su omogućene putem sustava mobilepaymentsgateway.com.
Podržane sheme mobilnih plaćanja: KEKS Pay, Aircash, Settle, kriptovalute

Zadnje od Vijesti

Idi na Vrh
X